Marceline Kahn signa el manifest del Dia Mundial del Circ 2016

La pallassa i malabarista Marceline Kahn, de la companyia Los Excéntricos, ha estat l'encarregada enguany de redactar el manifest del Dia Mundial del Circ 2016, que es llegirà a las 12h45 en la plaça de les Neus durant les celebracions organitzades per l'APCC i l'Escola de Circ Saltimbanqui a Vilanova i la Geltrú el pròxim dissabte 16 d'abril. El text també es llegirà en el marc d'activitats de circ que tenen lloc arreu del territori.

El manifest posa en valor la feina dels artistes i treballadors de circ, i fa una crida a polítics i programadors perquè es multipliquin els espais de circ a la ciutat, s'atreveixin a organitzar festivals i siguin innovadors en la tria d'espectacles.

Marceline Kahn és membre de la cia Los Excéntricos juntament amb Sylvestre i Zaza. Malabarista i clown, va estudiar circ a Gran Bretanya i França. Va formar part del dúo còmic femení The Deep Sea Sisters, amb qui van girar per Europa, i després amb Sylvestre es van associar sota el nom de Marceline i Sylvestre, amb qui creen espectacles de carrer amb música, malabarisme i comèdia. Junts van girar per diferents països, i el 1996 Zaza s’integra al grup i neixen Los Excéntricos que coneixem actualment. El 2011 van rebre el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Circ.
 

Manifest de l’APCC per al DIA MUNDIAL DEL CIRC 2016

Escrit per Marceline Kahn de la cia Los Excéntricos
Estimat públic i estimats amics i amigues,


Per nosaltres, gent dedicada al circ i artistes de circ, la pista és un teatre, un racó d’un carrer, una carpa, un cabaret… Siguem gestors, formadors, tècnics, acròbates, trapezistes, pallassos, músics, joves o vells, dones o infants, el nostre plaer més gran és compartir amb vosaltres, el públic, un espai per gaudir d’emocions fortes, d’intel•ligència, de bogeria, de ridícul, de por, d’alegria, d’admiració i de riure.

Desitgem veure-us sortir dels espectacles una mica més feliços i somniant truites, o també una mica més crítics.

Per això avui és urgent fer una crida als programadors, als polítics i en general als que fan malabarismes amb els diners: no perdem espais on fer espectacles, el que cal és multiplicar-los, no us oblideu de pagar els artistes  (no mengem només pastanagues), no perdeu les ganes boges de programar una bonica vetllada, d’organitzar un festival amb artistes diferents, no deixeu que les modes o el “dejà vu” us influeixin, preneu riscos artístics…


senyores i senyors polítics, l’art està amenaçat a tot el món però per continuar amb aquesta magnífica aventura humana el món sencer necessita somniar i riure.

El text reivindica més espais per al circ i unes condicions dignes per als qui hi treballen

Compartiu aquesta notícia