Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El pallasso Miguel Ángel Moreno, Bolo, rep el Premi Nacional de Circo 2016

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

El pallasso Miguel Ángel Moreno, Bolo, rep el Premi Nacional de Circo 2016

El Ministeri d’Educació i Cultura li ha atorgat el premi per “la renovació de l’acrobàcia a partir de la incorporacio d’elements escènics”

El pallasso Miguel Ángel Moreno “Bolo”, fundador de la companyia andalusa Vaivén, ha rebut el Premi Nacional de Circ que atorga el Ministeri d’Educació i Cultura cada any. El premi està dotat amb 30.000 euros i ha valorat “la renovació de l’acrobàcia a partir de la incorporació d’elements escènics” que ha dut a terme Miguel Ángel Moreno, així com la seva “capacitat de dinamitzar el circ atual, especialment en l’àmbit andalús, i la seva gran projecció nacional i internacional”.


Miguel Ángel Moreno és nascut a Màlaga i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport, i més tard es va especialitzar en equilibris acrobàtics, en concret en portador. VA fundar la companyia Yastin Gigoló, que va crear els espectacles Circóbolo i 24 horas, i també ha participat com actor i artista de circ en altres companyies com Rolabola o Animasur.


És també docent de circ i acrobacia des del 1997, i actualmente és responsable de circ i professor de l’Escola de Circ de Granada.
El 2008 va fundar la companyia Vaivén, crea

dora dels espectacles Des-Hábitat i Do not disturb, que ha rebut premis de l’Associació d’Arts Escèniques d’Andalusia.

El jurat del premi està president per la directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i la subdirectora general de Teatre de l'INAEM, Cristina Santolaria, com a vicepresidenta, i també en formen part Gonzalo Andino Lucas, MªÁngeles García Cabello, César García Pérez, Laura Nuño, Elena Rosa, Miguel Ángel Tidor i José Palacios, en representació de la Unió de Professionals i Amics de les Arts Circenses (Premi Nacional de Circ 2015)

En anys anteriors han rebut aquest premi Merche8A (2014), Tortell Poltrona (2013) i el Festival Trapezi (2012).
 

Enllaços relacionats