El pallasso Miguel Ángel Moreno, Bolo, rep el Premi Nacional de Circo 2016

El pallasso Miguel Ángel Moreno “Bolo”, fundador de la companyia andalusa Vaivén, ha rebut el Premi Nacional de Circ que atorga el Ministeri d’Educació i Cultura cada any. El premi està dotat amb 30.000 euros i ha valorat “la renovació de l’acrobàcia a partir de la incorporació d’elements escènics” que ha dut a terme Miguel Ángel Moreno, així com la seva “capacitat de dinamitzar el circ atual, especialment en l’àmbit andalús, i la seva gran projecció nacional i internacional”.


Miguel Ángel Moreno és nascut a Màlaga i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport, i més tard es va especialitzar en equilibris acrobàtics, en concret en portador. VA fundar la companyia Yastin Gigoló, que va crear els espectacles Circóbolo i 24 horas, i també ha participat com actor i artista de circ en altres companyies com Rolabola o Animasur.


És també docent de circ i acrobacia des del 1997, i actualmente és responsable de circ i professor de l’Escola de Circ de Granada.
El 2008 va fundar la companyia Vaivén, crea

dora dels espectacles Des-Hábitat i Do not disturb, que ha rebut premis de l’Associació d’Arts Escèniques d’Andalusia.

El jurat del premi està president per la directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i la subdirectora general de Teatre de l'INAEM, Cristina Santolaria, com a vicepresidenta, i també en formen part Gonzalo Andino Lucas, MªÁngeles García Cabello, César García Pérez, Laura Nuño, Elena Rosa, Miguel Ángel Tidor i José Palacios, en representació de la Unió de Professionals i Amics de les Arts Circenses (Premi Nacional de Circ 2015)

En anys anteriors han rebut aquest premi Merche8A (2014), Tortell Poltrona (2013) i el Festival Trapezi (2012).
 

El Ministeri d’Educació i Cultura li ha atorgat el premi per “la renovació de l’acrobàcia a partir de la incorporacio d’elements escènics”

Compartiu aquesta notícia