Cerca avançada

Per nom

Jorge Albuerne

Vaig néixer a Oviedo (Astúries) un any abans de la mort del...

Sóc llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc (UPV/EHU).

A Bilbao (Muelle3) descobreixo i em connecto amb el món de la dansa i inicio la meva formació en aquest àmbit; cosa aquesta que més tard em portarà a Barcelona, ​​on simultàniament continuo amb la meva formació circense.

Des de l'any 2000 ia Barcelona presento diverses propostes escèniques (col·lectives o individuals) sempre a cavall entre el moviment, les arts plàstiques, el circ i l'escriptura.

Vaig formar part del col·lectiu La Makabra fins al seu desallotjament el novembre del 2007.

L'espectacle en solitari NOMARRAMÓN va rebre el Premi Zirkólika al millor espectacle de circ de sala 2012. He estat part de diferents companyies de dansa, teatre i/o circ (Malqueridas, Raravis, TinCan Company, Tranuites, Circ Raluy Legacy) i he acompanyat diversos projectes bé com a director, bé com a mirada externa (C%RC, Buit, Alejandra, NADIE).

He impartit classes de Màstil Xinès i Moviment a centres educatius d'Europa, Argentina i Mèxic.

Entre altres projectes he participat juntament amb la ballarina Cecilia Colacrai en la creació i interpretació dels projectes escènics GIRA i Último, el ball, com a actor a 'Un tramvia anomenat Desig' de la cia. Les Antonietes, actor de Circ en el projecte de creació col·lectiva NAQBA/Últim Vals o com a intèrpret al Circ d'Hivern 2017 SOTERRANI CÒSMIC sota la direcció de David Climent i Pablo Molinero (Los Corderos).

Resideixo a Barcelona i els meus darrers projectes són:

Al costat de l'artista plàstic Taxio Ardanaz al voltant de la memòria històrica i el concepte de monument.

Amb Jose Luis Redondo al camp de l'humor com cía.VAQUES girem amb l'espectacle “YeORBAYU”, al que més endavant es va incorporar el músic Xabi Eliçagaray.

En solitari presento INDOMABLE (hibridacions escèniques d'un circ bastard) el juny del 2023, una reflexió escènica sobre les cares del feixisme i el pas del temps.

Actualment em trobo en creació d'un altre projecte en solitari (FareWELL) i juntament amb Grisel Salgado (aka Ninia Grisito) formem la companyia L'ALTRE COSTAT amb què estem creant l'espectacle FÀBULA (títol provisional).

En l'àmbit de la docència col·laboro amb les escoles de circ CARAMPA (Madrid), INAC (Porto) i dicte els tallers (d)Escriure el Risc i Activacions escèniques de l'error.

A més de tots aquests afortunats encontres, també els desafortunats, els insignificants i els oblidats, els quotidians, han fet el que sóc avui dia, encara que no els anomeni.

Companyies:
Cia. Vaques, Zirkus Frak
Àmbit:
Artistes de circ, Direcció artística i altres, Formadors/es en circ, Premsa
Disciplines:
Acrobàcia aèria, Altres disciplines de direcció artística, Altres equilibris, Dansa, Direcció d'espectacles, mirada externa, Dramatúrgia, Equilibrisme, Escenografia, Minivolant, Moviment - coreografía, Pallasso/a, Perxa xinesa, Quadrant aeri, Teatre
Província:
Barcelona

Compartiu aquesta fitxa

Galeria

Espectacles

Indomable