Cerca avançada

Per nom

Vivian Friedrich

Vivian Friedrich, nascuda en 1989 és creadora d'un circ performatiu. Es forma en arts circenses i llenguatges de moviment entre Tilburg (Academy for Circus and performance Art 2009/10, NL), Hamburg i Barcelona. Paral·lelament es gradua en psicologia a través d'un estudi a distància a la FernUniversität Hagen i el 2018/19 complementa la seva formació amb el Certificat de Dramaturgie Circassienne de CNAC (FR) i ESAC (BE).

Vivian ha treballat com a ballarina aèria amb la coreògrafa Ludovica Zoina, com a intèrpret en l'elenc GenomaB de la Cia Albadulake i com a actriu especialista amb Recam Stunts, Accialt Flying Effects, amb Cucu Usíns i al Liceu de Barcelona. Com a artista de circ s'ha especialitzat en la Corda U creant un vocabulari propi combinant tècniques de corda fluixa, corda llisa i trapezi. En 2017 ha donat l'impuls per a crear les Jornades d'Intercanvi de dramatúrgia i Escriptura Escènica a La Central de Circ, i com a pensadora i investigadora de circ ha estat convidada a taules rodones i conferències de l'Ateneu de Nou Barris, del Festival de Teatre Independent a Barcelona, CircoRed a Madri i 4# Ecounter de Circus Dialogues.

Vivian és co-creadora de la Red del col·lectiu Fam.Lizajous, autora d'I Love My Car i dramaturga i facilitadora artistica de la creació Breach de la Cia Som Noise, que és una de les cinc companyies europees seleccionades pel programa circusnext+. En 2022 estrena la seva peça Kristall Bohème [Excavació d'Una Memòria] en el Mercat de les Flors, redescobrint l'antiga tradició familiar dedicada a l'artesania de vidre, on és directora i intèrpret, conjuntament amb la cantante d’opera Maiter Santamaria i el mùsic de violoncel Sasha Agranov.

vivianfriedrich.info

 

Àmbit:
Artistes de circ, Direcció artística i altres
Disciplines:
Acrobàcia aèria, Acrobàcia amb aparells, Altres, Corda llisa, Corda volant, Dansa, Direcció d'espectacles, mirada externa, Dramatúrgia, Manipulació d'objectes, Moviment - coreografía, Roda-Cyr, Teles
Província:
Barcelona

Compartiu aquesta fitxa

Galeria

Espectacles

b r e a c h