Cerca avançada

Per nom

Agustina Monczar

Agustina Monczar (Buenos Aires, 1981) és artista circense, actriu, coreògrafa, pedagoga, formadora de circ social i directora de Lleure. Des de 2017, s'exerceix com a directora general de l'Escola de Circ AIRE situada a Sant Cugat del Vallés, Barcelona.

Des de fa més de quinze anys coordina tallers de circ per a nens, joves i adults seguint la pedagogia de l'Educació per l'Art. 

És membre de la Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). A més, co-fundadora de l'Associació Luami, l'objectiu de la qual és impulsar accions de circ com a mitjà per a la transformació social. 

La seva formació professional ha tingut lloc tant a l'Argentina com a Espanya.

A Buenos Aires, va cursar la llicenciatura en composició coreogràfica amb esment en expressió corporal, dictada en l'Institut Universitari Nacional (IUNA). 

Va realitzar l'especialització en Acrobàcia Aèria en el Club de Trapezistes, escola de Tècniques Aèries Circenses i en La Instal-acció, Escola de circ i dansa. A més, ha complementat la seva formació artística en nombrosos cursos de tela, trapezi, corda, cèrcol, dansa vertical, dansa contemporània, ballet i teatre.

A Barcelona, es va entrenar en Teatre Físic i Manyaga corporal dramàtica de Etienne Decroux (Moveo) i va realitzar la formació en Circ Social, programa impartit per Ateneu Popular de 9 Barris.

Des de fa més de deu anys és practicant de ioga Ashtanga i Meditació.

Com a docent i pedagoga es va perfeccionar en Escola Lliure del Sol (BCN) on es va exercir com a monitora i directora de temps lliure. En l'àrea d'Educació per l'Art es va formar amb Adelaide Magnani (ARG).

Com a artista circense, Agustina ha participat en nombrosos espectacles tant a l'Argentina com a Espanya. Ha realitzat presentacions a les sales més reconegudes de Buenos Aires com a Teatre Colón, Centre Cultural Sant Martí, Centre Cultural Recol·lecta. A Barcelona, les seves creacions com a autora i intèrpret han estat estrenades en Cincomonos, Naw Ivanov i Sala Fenix.

En l'àmbit educatiu, va exercir el càrrec de Directora artística de l'Espai Barrial LA BARCASSA, Centre de formació i creació en Circ i Arts Escèniques (Buenos Aires, l'Argentina) durant cinc anys. Ha brindat tallers de circ en diverses institucions de Barcelona com ara la Escola Publiques El Martinet, Ripollet, Turó de Ca Mats, Escola Juvenil de l’Ateneu de nou Barris, entre altres.

En l'actualitat, dirigeix pedagògicament, gestiona i administra l'Escola de Circ AIRE (Sant Cugat del Vallés) on també exerceix com a professora. En 2019, aquest projecte artístic-educatiu ha estat guanyador del 4t Concurs d'Economia Social i Solidària de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Nom artístic:
Agustina Monczar
Companyies:
Escuela de Circo Aire
Àmbit:
Artistes de circ, Direcció artística i altres, Formadors/es en circ
Disciplines:
Acrobàcia a terra, Acrobàcia aèria, Pallasso/a
Província:
Barcelona

Compartiu aquesta fitxa