Búsqueda avanzada

Por nombre

Jaume Navarro Fonts

Jaume Navarro i Fonts és actor, director i creador d’espectacles de carrer, circ i clown en diferents formats: carrer, sala, carpa de circ, parcs temàtics, grans recintes,…

Actualment, i des de 2002, és cofundador i membre de la companyia La Industrial Teatrera i abans ha estat actor, director i pallasso en diferents companyies d’àmbit nacional i internacional: actor amb Cia. La Tal; actor i co-director amb Xirriquiteula Teatre i clown amb Circo Sensaciones, de ‘Los Hermanos Álvarez’.

Treballa en l’equip de direcció artística del Parc Temàtic Terra Mítica (Alacant) els anys 2006, 2007 i 2009. Allà crea i dirigeix els espectacles ‘Tarantela’ – Espectacle de circ en el recinte Circus Màximus, amb capacitat per a 1.500 persones – i diverses animacions de carrer itinerants.

També treballa en la creació, direcció i interpretació d’un dels espectacles itinerants del Fòrum de les Cultures, esdeveniment que va tenir lloc a Barcelona el 2004: ‘El pregoner del Fòrum: un viatger de Nassos’.

La Industrial Teatrera és una companyia de teatre i circ, de carrer i de sala, especialitzada en clown. Surt de la trobada, l’any 2002, entre Jaume Navarro i Mamen Olías, dos artistes que compten amb molts anys de trajectòria professional en companyies i projectes diversos, tant en teatre com en circ. 

La Industrial Teatrera ha creat espectacles com ‘De Pas’, ‘Vermell’, ‘Somnis d’Aigua’, ‘En color?’, ‘Motards’, ‘Il Mondo’ o ‘Ooolee!’, sempre des del punt de vista del clown. 
- Amb ‘De Pas’, han rebut el 2012 el Premi a la Millor Direcció i el Premi a la Millor Posada en Escena de la tercera edició dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. 
- Amb ‘Vermell’, han guanyat el Premi al Millor Espectacle de la Fira Umore Azoka de Leoia, on el jurat va destacar que l’espectacle “té un exquisit i remarcat gust per a tots els elements formals i interpretatius que concorren en l’obra final”.
- Amb ‘En Color?’, han rebut el Premi Guineueta al Millor Espectacle Familiar, de mans dels Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.
- Amb ‘Ooolee!’, han guanyat el Premi del Públic al Millor Espectacle al Festival de Jerez de la Frontera. 

L'objectiu de La Industrial Teatrera és comunicar-se amb el públic a través del riure, el somriure i les emocions. Per aconseguir-ho utilitzen la tècnica interpretativa, tècniques de circ i de teatre de carrer i s’especialitzen sobretot en el clown.

En els seus espectacles es poden fer dues lectures en paral·lel:
- Una arriba al públic adult, que reviu la seva condició de nen més innocent, cosa que serveix per reinterpretar el món des d’una vessant més constructiva i esperançadora.
- L’altra la rep el públic infantil, a qui diverteix, desperta i fa pensar.

Compañías:
La Industrial Teatrera
Ámbito:
Artistes de circ, Formadors/es en circ
Disciplinas:
Pallasso/a
Provincia:
Barcelona

Compartir esta ficha

Galería