Vermut Acrobàtic

Companyia: CircOliva


CATÀSTROFE:

καταστρέφω (katastrepho) = Capgirar les coses (de la unió del prefix κατά = avall, a baix + στρέφω = Gir).
D'aquest verb, el substantiu καταστροφή (katastrophé) = bolcar, bolcar, distorsionar...
El terme va ser utilitzat pels antics escriptors grecs per indicar un resultat sovint inesperat, però sempre desastrós, dolorós i trist del drama o d'alguna empresa, fet o esdeveniment humà o natural. Per tant, la paraula catàstrofe, que en si mateixa hauria estat de valor neutral, simplement indicant un canvi radical i sovint sobtat en la situació, es va utilitzar, des de l'antiguitat, com a sinònim de desastre, ruïna, destrucció…

El terme catàstrofe també s'utilitza en matemàtiques ("teoria de catàstrofes" formulada pel matemàtic René Thom) per indicar l'estudi de la discontinuïtat en tots aquells sistemes el comportament dels quals canvia discontinuament amb la variació contínua d'un cert conjunt de paràmetres.

El que volem és fer viure una catàstrofe al públic, estarà atrapat des del moment en el qual llegirà el tríptic informatiu de l'espectacle, caurà en una gran trampa i un cop davant l'escenari empatitzarà amb les artistes i els artistes en totes les dificultats que s'aniran trobant en actuar.
Així convidant al públic a qüestionar-se la veracitat del que està veient i si aquest vol podrà descobrir la seva manera de participar en el joc proposat.

Aquesta és una experiència per a riure'ss de si mateix/a i de la resta. Per a posar a prova la realitat i l'absurditat, per a ser còmplice o espectador/a de la confusió. Per a gaudir del circ i de la tragèdia shakespeariana.

A part de ser un espectacle, aquesta obra relaciona la col·lectivitat, no només en el moment de la creaci,ó sinó també en el moment de l'execució. Ja que un públic amb totes les seves singularitats es podrà vincular amb ell mateix, obligat a prendre decisions davant d'uns personatges infiltrats que no s'esperen.

Director:
Gregorio Torchia
Núm. d'intèrprets:
15
Membres de l'APCC en aquest espectacle:
Gregorio Torchia, Mar Olivé Nieto
Fitxa Artística:

Artistes: Clemence Caillouel, Ginés Belchì Gabaròn, Mar Olivé Nieto, Gregorio Torchia

Ideat per: Gregorio Torchia

Mirada dramatúrgica: Johnny Torres

Durada:
Més de 1h15min
Any estrena:
2021
Tipus de públic:
Tots els públics
Tipus d'espai:
Carpa, Carrer, Sala
Música en directe:
No
Persona de contacte:
Gregorio Torchia
Telèfon:
+34 644164117

Compartiu aquesta fitxa