Obertes les convocatòries per als premis Zirkòlika, Gran Premi BBVA Zirkòlika i votació popular

Zirkòlika ha obert una nova convocatòria adreçada a tots els artistes i companyies de circ catalanes que vulguin optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2016. La convocatòria està oberta a qualsevol producció de circ que s’hagi programat durant els anys 2015 i 2016 i que tingui previst mantenir l'espectacle, el número o la creació durant el 2017. També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades durant aquest any 2016.

Les candidatures es poden presentar fins el dilluns 5 de setembre enviant un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com i indicant el nom de l’espectacle o número i una fitxa tècnica de la producció o la iniciativa, a més d’un video complet. Els aspirants que es presentin optaran a una de les següents categories al certamen.

1. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de sala o carpa. Aquest premi reconeix la millor producció de circ de carpa o sala. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il•luminació.


2. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer. Aquest premi reconeix la millor producció de circ de carrer. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il•luminació.


3. Premi Zirkòlika al millor número de circ. S’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà tècnicament el número i també la seva posada en escena. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.


 4. Premi Zirkòlika a la millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professional. També es pot concedir el premi a un/a artista novell que destaqui per les seves qualitats tècniques o creatives i tingui, a parer del jurat, una gran projecció de futur .


 5. Premi Zirkòlika a la millor iniciativa per a la projecció del circ.  Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.


 6. Premi Zirkòlika especial. És un premi obert. El jurat podrà concedir aquest premi a una trajectòria artística o a algun aspecte important d’un espectacle presentat aquest darrer any en relació a la seva posada en escena, música, direcció, etc) que destaqui per la seva qualitat.

A banda d’aquestes categories, hi ha obertes dues convocatòries més:

III Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ

Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX convoquen la tercera edició del Gran Premi BBVA Zirkòlika, consistent en una gira per quatre ciutats catalanes valorada en 16.000 euros. A la convocatòria oberta (fins el dia 5 de setembre) poden presentar candidatures totes les companyies catalanes o bé companyies que hagin creat o produït el seu espectacle de circ a Catalunya. Participar és molt fàcil. Només cal enviar una fitxa artística i un vídeo de l’espectacle al correu electrònic premiszirkolika@gmail.com. El premi, un dels millors dotats de les arts escèniques, reconeix la millor producció de circ d’una companyia catalana i vol fomentar la creació de circ a Catalunya i els circuits d’exhibició. El  guanyador es coneixerà durant la Nit de Circ dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya que es farà a finals del mes de setembre.

Premi de Votació Popular

La segona edició del premi de votació popular està adreçat a tots els aficionats i professionals del circ. Per participar-hi només cal enviar, abans del dijous 15 de setembre, un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com indicant en l’assumpte ‘premi Zirkòlika de votació popular’, el nom de l’espectacle, la companyia i el lloc on s’ha vist la producció. També cal posar el nom complet i un telèfon de contacte.  Entre tots els participants es sortejaran dues subscripcions anuals per a la revista de circ Zirkòlika i dues entrades dobles per a la Nit de Circ 2016 que celebren Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. Enguany, el lliurament dels premis es farà a finals del mes de setembre a Barcelona, en una data i lloc que s’anunciarà pròximament.


Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2016, que enguany arriben a la seva setena edició, se celebraran durant el mes de setembre. Durant els propers dies es comunicaran més detalls de la data, l’emplaçament i la cerimònia de lliurament. Els premis van ser creats el 2010 com a acció de suport a la creació i reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes.
 

Les candidatures es poden presentar fins el dilluns 5 de setembre

Compartiu aquesta notícia