Comença el VI Cicle de Formació de Formadors/es organitzat per l'APCC

La posada en escena, la pedagogia de l’acrobàcia, el joc creatiu amb els infants o els aeris protagonitzen el VI Cicle de Formació de Formadors/es organitzat per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. Cada any l’APCC programa aquests cursos amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.Aquí teniu el document del PROGRAMAamb tota la informació.

La VI edició del cicle ocupa el quart trimestre del 2016, i comença el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre amb el curs “Deixa’m que t’expliqui...Eines per a la creació i la posada en escena” amb la clown Merche 8A. Aquest curs té com a objectiu mostrar el procés creatiu, del no-res a la posada en escena, com traduir una idea en una peça i fer que s’entengui.


El segon curs del programa tindrà lloc del 5 al 6 de novembre, “Preparem els infants per fer grans coses”, impartit per Mònica Alsina. L’objectiu de la formació és ajudar a reconèixer les qualitat i característiques dels nens i com despertar la consciència corporal d’un mateix amb els altres cossos i objectes. Mònica Alsina és llicenciada en Dansa Contemporània a l’Institut del Teatre i actualment és formadora en tècniques aèries. Ha desenvolupat una metodologia específica pensada per a despertar la consciència corporal i exercitar les qualitats físiques i artístiques dels infants.


El 19 i 20 de novembre Mónica Rois impartirà el curs “El mètode Feldenkrais en l’acrobàcia aèria”. Partint de la creació individual d’una seqüència de moviments en un element aeri, s’exploraran diferents pautes des de l’òptica del mètode Feldenkrais. Mónica Roise està formada en el mètode Feldenkrais i des del 2012 l’aplica a la pedagogia del circ.


L’últim curs del cicle, el 17 i 18 de desembre, és la segona part de la formació Pedagogia de l’acrobàcia impartit per Alberto Feliciate el 2015. Aquest curs està obert a tothom, i està previst fer un repàs dels continguts de la primera edició de l'any passat. L’objectiu és adquirir eines pedagògiques i metodològiques que facilitin l’aprenentatge de l’acrobàcia, a més conèixer altres tipus d’acrobàcia i definir pautes d’investigació  per facilitar la recerca del moviment acrobàtic. Feliciate ha estat professor de l’escola Rogelio Rivel i ha impartit classes a diferents associacions i escoles. Actualment és professor de la DOCH, Universitat de circ i dansa d’Estocolm.


Els cursos monogràfics, adreçats a formadors, monitors, artistes i apassionats del circ, es faran en cap de setmana a La Central del Circ i l'APCC atorgarà certificats d'assistència als participants.

Cada monogràfic té un preu de 60 euros, 50 euros pels socis de l'APCC. El curs de Pedagogia i didàctica del circ té un preu de 80€, 70€ pels socis de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els alumnes de Formació de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).


El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.

Aquí teniu el PROGRAMA amb més detalls dels cursos i els formadors i aquí trobareu el formulari per inscriure-us.


 

Merche 8A, Mònica Alsina, Mónica Rois i Alberto Feliciate seran els formadors circ també inclou la segona part de l’exitòs curs de Pedagogia de l’acrobàcia d’Alberto Feliciate

Compartiu aquesta notícia