El projecte De Mar a Mar obre convocatòria per artistes i companyies de circ

El projecte europeu De mar a mar ha obert la seva convocatòria per a artistes i companyies de circ contemporani. De mar a mar té com objectiu promoure la inserció de talents emergents en un context de crisi. Els agents implicats cooperaran per millorar la orientació, formació i acompanyament dels artistes circences en aquest àmbit, així com fomentar la presència de circ en les programacions culturals de les poblacions implicades.

Aquí trobareu tota la informació sobre la convocatòria, i a més durant Fira Tàrrega, dissabte a les 11h10 hi haurà una presentació del projecte a la Llotja Professional. El dijous 15 de setembre a les 17h hi haurà una xerrada a La Central del Circ.

El partenariat treballarà aquest repte mitjançant accions innovadores:

-Apadrinaments solidaris entre equips consolidats i artistes emergents.
-Fons mutualitzat per fomentar la investigació i la creació.
-Crear una xarxa de difusió per als artistes (emergents i consolidats) i sensibilització dels programadors de l’acompanyament.
-Sistema de selecció i seguiment innovador concebut com un espai d’intercanvi de coneixement i orientació per als joves artistes i els professionals del sector.
-Accions de formació per a preparar als joves artistes per la seva inserció laboral.
El projecte s’articula amb una dimensió internacional que permetrà als atritstes trobar oportunitats més enllà del Pirineu i de les fronteres del seu país.


El projecte compta amb 14 socis en diferents regions de França (Aquitània, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées), País Basc, Navarra i CAtalunya. A Catalunya els socis són APCC i La Central del Circ, Associació de Circ Rogelio Rivel iConsorci Transversal.


Els eixos de treball del nou projecte seran els següents: Formació, Creació i Difusió. Es treballaran amb accions com apadrinaments de creació, masterclass o l'acompanyament en la difusió, per exemple.
   
El programa oferirà suport econòmic per trasllat i allotjament dels artistes internacionals, assumirà part dels catxets i també per l’adaptació dels espais per certs espectacles (carpa) si és necessari.
 


 

Compartiu aquesta notícia