El circ ocupa el Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat i el de la Ciutadella durant la Mercè

El circ s’ha estés en la programació de les Festes de la Mercè i no només ocupa el Castell de Montjuïc sinó també altres espais com el Parc de la Ciutadella o el nou espai d’enguany, el Parc de la Trinitat. La programació és variada i inclou companyies de diferents nacionalitats i disciplines. La majoria de les companyies estrangeres són franceses, perquè enguany la ciutat germana convidada és París.


Circ al Castell de Montjuïc
L’espai principal de circ per la Mercè continua sent el Castell de Montjuïc, on els francesos La Contrebande ocuparà el Fossat de Santa Eulàlia amb l’espectacle Bal trap, juntament amb el 19è Circ d’Hivern, Fenòmens, i Marcel et ses drôles des femmes. També es trobaran en aquest espai els clowns de Barosolo i el seu espectacle Île O i la Llanterna Màgica amb un Museu visual de les Meravelles del Circ.


Al Fossat Oest estaran els britànics Circle of  Two, amb Bambolina&Dodo, i al bosc trobarem Los Herrerita i el seu taller de Circ a les Golfes. Com a espectacles itinerants veurem Open Door del pallasso Pere Hosta.


La Central del Circ torna  a estar present a la programació de Circ al Castell de Montjuïc per les Festes de la Mercè amb la seva proposta IOT!, un recull de diverses propostes artístiques d’artistes que entrenen i creen en aquest equipament. L’artista Marta Torrens dirigeix IOT! i també hi actuarà entre número i número.


Les companyies que participaran a IOT! són En Diciembre, amb fragments del seu espectacle Purpusii de perxa xinesa i roda Cyr, La Fem Fatal amb el dúo de trapezi doble de Anton i Polina, la contorsionista Julie Bergez amb BorDerLine i el trio de mans a mans i acrobàcies aèries Estropicio amb Praxis. L’espectacle amb tots aquests fragments es podrà veure al Fossat Oest dissabte 24 i diumenge 25 a les 16h i a les 18h.


També formarà part de la programació de IOT! la companyia parisenca SID, amb el seu espectacle L’ironie d’un saut, que ocuparà el Fossat Oest dissabte i diumenge a les 12h30 i a les 17h15. La companyia haurà dut a terme prèviament una residència de 15 dies a La Central del Circ.


Parc de la Ciutadella

Al Parc de la Ciutadella trobarem l’espectacle Handle with care, de Diana Gadish, juntament amb la companyia holandesa Electric Circus amb Headspace, els francesos Le Monfort Théâtre amb Nuage, els finlandesos Agit-Cirk amb Nuanc3d, els catalans Obskené amb Manifesta o els suecs Sirqus Alfon amb I am Somebody, a més de Toti Toronell i el seu espectacle Libèl•lula.


Parc de la Trinitat
El nou espai de la Mercè programarà dansa i circ en un combinat presentat per Jorge Albuerne i José Luis Redondo de la cia Vaques i que inclourà als acròbates Duo Laos, els malabaristes Michael Ferreri i Endika Salazar i la equilibrista Juana Beltran. També actuarà Wilbur amb l’espectacle Piensa en Wilbur, i Fadunito aportarà uns dels seus espectacles itinerants.


Fabra i Coats
El circ també arribarà a la Fabra i Coats amb l’espectacle d’ombres i equilibris de Maria Villate Into the shadows.

S’han programat companyies catalanes i d’altres internacionals com la finlandesa Agit-Cirk i la sueca Sirqus Alfon

Compartiu aquesta notícia