Més de 100 pallassos i pallasses participaran en el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 'Memorial Charlie Rivel'

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà "Memorial Charlie Rivel" reunirà en aquesta ciutat del Baix Llobregat un centenar de clowns de diferents nacionalitats, com Leandre, Leo Bassi, Pepe Viyuela, Jango Edwards, Marcel Gros, Claire Ducreux, los Excéntricos o la cia La Tal. En total el festival comptarà amb més de 100 representacions, la majoria al carrer i a diferents espais de Cornellà.

El festival, de 17 al 23 d'octubre, també inclou una festa popular de músics i pallassos amb Joan Garriga de La Troba KungFu i la primera Convenció del Món Pallasso. La Plaça CAtalunya acollirà una carpa on es celebraran 5 gales


La carpa i el carrer, la base del festival 2016
La carpa pensada per a pallassos a la Plaça Catalunya, acollirà 5 Gales diferents, i en les que participaran entre 5 i 7 companyies a cadascuna, amb artistes com Jango Edwards, El Tricicle, Claire Ducreux, Chapertons, Marcel Gros, Cia La Tal i Leandre Clown, entre d’altres; amb uns mossos de carpa excepcionals, la Srta Titat & Marta Carbayo i els presentadors de cada espectacle, Tortell Poltrona, Jose Luis Redondo, i Gorka & Cia.


Els pallassos i pallasses prenen el carrer: la companyia Circ’Hulon; els pallassos Mabsutins; la música en vinil i el car-tunning de LP Mix; the Melting Poutpurri de Los Excentricos; La Bella Tour; Maiurta, el petit circ de fusta i lona de Los Galindos; la música dels 80 d’Eddy Eighty; el talent esportiu de Ricky, el professor de tenis; el Museu al Carrer de Claret Clown; Metro y Medio, l’univers d’equilibris excèntrics de Maku Fanchulini; el teatre gestual i la comèdia slaptick de Jean Philippe Kikolas; els malabarismes de Javi Javichy; Pere Hosta o com col•locar una porta; Las Polis de Marta Sitjà i Fany Giraud; l’espectacle itinerant de Pep Callau i els Pepsicolen; el Cantaclown de Marta Carbayo; les històries plenes de malícia i d’humor de Pocosapiens; Intermezzo, de Teatro de Anónimo; el Tanque Gurugú perseguint a un pallasso pels carrers de Cornellà d’Asaco Producciones i fins a un total de 60 companyies.


El teatre del Patronat, acollirà L'encerrona, un dels espectacles més coneguts de Pepe Viyuela que té més de 20 anys d’història. I aquest any també a l’Auditori de Cornellà s'hi podran veure dos espectacles en la seva programació: Leo Bassi que presentarà la Misa Patólica i la companyia francesa l’Enterprise que presentarà l’espectacle Carnages.
La primera Convenció del Món Pallasso


Una de les novetats d'aquesta nova edició serà la celebració de la primera Convenció del Món Pallasso, que tindrà lloc de dimecres 19 a divendres 21 d'octubre, en el marc del festival. Durant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d’aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions... tot posant en comú les seves idees entorn a tres temes sobre els que debatre: 'La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos', amb Leo Bassi com a ponent/animador; Jango Edwards conduirà la segona taula de discussió, 'El codi deontològic dels pallassos', i Tortell Poltrona serà l'encarregat de fer de ponent/animador de 'Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió'.


L’espai on es celebraran les Taules de la Convenció sera la sala d’actes de l’Espai Cultural Garcia Nieto. La convenció està adreçada a pallassos professionals, i hi intervindran directament tots els que participen al festival, i els que s’inscriguin de més a més. Per inscripcions i per rebre més informació cal enviar un correu electrònic a: convenciofipc16@gmail.com.
 
El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà - Memorial Charlie Rivel està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Inaem del Ministeri de Cultura.

 

Del 17 al 23 d'octubre a diferents espais de Cornellà

Compartiu aquesta notícia