El projecte Egurra que barreja circ amb dansa tradicional guanya el premi Delfí Colome

Egurra, fusta en euskera, és el nom del projecte guanyador de la primera edició del premi Delfí Colomé, que té l’objectiu de promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional. En aquest cas Egurra, vol ser una revisió del ball de bastons com a base del llenguatge escènic i utilitzarà la Txalaparta com a base sonora de la peça.


El projecte, que neix de les ganes de reivindicar la cultura popular en la societat actual, es tirarà endavant pels artistes de circ Oriol Escursell i Sergio Pla, juntament amb Olga Lladó, Eneritz Zeberio i Kolpez Txalaparta.


El jurat ha destacat del projecte guanyador la frescor i joventut dels impulsors, la participació de diferents disciplines artístiques com la dansa, la música i el circ i el treball de la posada en valor dels elements tradicionals i dels diferents llenguatges que es proposen al llarg de l’espectacle.


El premi consta d’una dotació de 10.000 euros, que hauran de ser invertits en la producció del projecte escollit. La peça final s’estrenarà al marc del festival Ésdansa 2017, i abans disposarà d’una etapa de residència a El Graner, Centre de creació del cos i el moviment. També serà contractat al Sismògraf d’Olot per a realitzar un work in progres del treball; així com a la Fira Mediterrània 2017, i a Espai A, durant la temporada de gener a juny de 2017.


El jurat del premi ha estat Lluís Puig i Gordi, director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Josep Garcia Miràngels, membre de l’equip artístic de l’Esbart Marboleny,  David Ibáñez Ibáñez, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, Tena Busquets Costa, directora artística del Festival Sismògraf, Sònia Gómez Vicente, artista resident al Graner-Centre de creació del cos i el moviment, i Neus Fransi Pey, directora de l’Escola de dansa Assumpta Trens del Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès.

Els artistes de circ Oriol Escursell i Sergio Pla formen part de l’equip del projecte, juntament amb Olga Lladó, Eneritz Zeberio i Kolpez Txalaparta

Compartiu aquesta notícia