Es donen a conèixer les companyies seleccionades i preseleccionades per al projecte de Mar a Mar

El projecte europeu de circ De Mar a Mar ha donat a conèixer els projectes seleccionats en la modalitat de recerca i els preseleccionats de la modalitat de companyies emergents i consolidades, que hauran de mostrar els seus treballs l'1 i 2 de desembre a Bilbao.

De Mar a Mar – Pyrénées de cirque és un projecte de cooperació transfronterera per al període 2016-2019 que té com a objectiu millorar l’orientació, la formació, l’acompanyament dels artistes de circ, en particular els artistes emergents, creant llaços solidaris amb d’altres professionals.

En la modalitat de recerca, s’han rebut un total de 45 sol•licituds i han estat seleccionats/des el següents artistes: Francesco Caspani (Midi Pyrénées), Corinne Linder (Midi Pyrénées), La Collective du Biphasé (Midi Pyrénées), Itsaso Iribarren (Navarra), Cia. Capes (Catalunya), Elena Zanzu (Catalunya), Dikothomia cia. (País Basc) i Alodeyá Circo Danza (Aragó).


Aquestes companyies han presentat treballs de recerca no enfocats a la producció d’un espectacle concret. En estar seleccionats gaudiran d’una o dues residències (una d’elles a l’estranger), una beca de creació de 2.000 euros i una beca de mobilitat de com a màxim 1.000 euros, a més d’acompanyament administratiu i de producció, entre d’altres.
Hi ha dues modalitats més,  en què els artistes i companyies han aportat un projecte artístic inèdit d’almenys 30 minuts (si es representa al carrer) o de 50 min (si és de sala), i un calendari de creació i producció definits els/les seleccionats/des. En aquests casos s’ha dut a terme una preselecció, i els artistes hauran d’exhibir el seu projecte a Bilbao l’1 i 2 de desembre de 2016.


Com a artistes i companyies emergent, de 48 projectes presentats s’han preseleccionat Cie Two (Midi Pyrénées), La June (Midi Pyrénées), Compagnie Henry Marie G. (Midi Pyrénées), Amer i Àfrica Circ Cia (Catalunya), El lado oscuro de las Flores (Catalunya), Shakti Olaizola (País Basc) i D’Click (Aragó). I com artistes i companyies consolidades s’han rebut 28 propostes i la preselecció inclou a Subliminati Corporation (Midi Pyrénées), Projet PDF (Languedoc-Roussillon), Cie Daraomai (Languedoc-Roussillon), Los Galindos (Catalunya) i PSiRC (Catalunya).

El projecte, coordinat per la Grainerie, té un pressupost de 1.990.390 i s’ha cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020), que vol potenciar la integració económica i social de la zona fronterera. En total hi participen 14 socis de França i Espanya.

En tots els casos les comissions per escollir aquests candidats ha estat formada pels centres de creació i escoles de circ.


Els centres de creació i entitats de difusió són:  La Grainerie, APCC – La Central del Circ, Ax Animation, Ajuntament de Bilbao, Ajuntament de Huesca, Diputació de Huesca, Belén Álvarez Distribución y Gestión de Espectáculos, Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, Communauté de Communes Errobi – Hameka, Réseau en Scène Languedoc-Roussillon, Communaute de Communes Garazi Baigorri – Scene de Pays Baxe Nafarroa i Université Toulouse II Jean Jaurés.


Les escoles de circ són: Associació de Circ Rogelio Rivel i Ville de Toulouse – Le Lido

Les companyies preseleccionades mostraran el seus projectes l'1 i 2 de desembre a Bilbao

Compartiu aquesta notícia