S'inicia un nou cicle de formació per a formadors/es en circ social

L'Ateneu Popular de 9Barris inicia un nou cicle de formació per a formadors/es en circ social aquest mes de novembre. El curs s'allargarà fins a la primavera i té com a objectiu l’adquisició d’eines pedagògiques, creatives i tècniques per al treball educatiu amb persones en situació de risc social. Per aconseguir-ho es treballa d’una manera dinàmica i pràctica construint el coneixement entre tots i totes, en grup, amb jocs i dinàmiques de grup, donant material teòric i didàctic útil, eines aplicables i posant exemples pràctics i reals.

El curs té un total de 120 hores distribuïdes en 6 etapes formatives i està adreçata a artistes, professors/es, formadors/es, formadors/es...,que necessiten aprendre eines teòriques i pràctiques per apropar-se al concepte de circ en el treball socioeducatiu amb persones en situació de risc social.

L’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció professional amb persones en situació de risc social a través del circ constitueix una experiència innovadora que contribueix a establir nous models de referència educativa. Aquest programa formatiu ha estat dissenyat per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9 Barris, amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ.

El programa s’ha realitzat en coordinació amb la Xarxa Europea de Formació Circ Social Caravan a partir de l’estudi del perfil del formador de circ social (2008) i de les competències necessàries per desenvolupar la seva activitat educativa. La investigació, sustentada per la Comissió Europea, i conduïda per la Universitat Lliure de Brussel·les (2009-2010) i la Universitat de Lovaina (2012-2014), es formalitza en la creació d’aquesta formació de circ social que serà realitzada en diferents països europeus.

L’alumnat rebrà un certificat amb les competències adquirides en cadascuna de les etapes superades i un diploma, un cop cursada tota la formació (pràctiques incloses).

Podeu consultar més informació en l'enllaç adjunt.

L'Ateneu Popular de 9Barris inicia aquest curs el 26 de novembre

Compartiu aquesta notícia