La coreògrafa Àngels Margarit serà la nova directora del Mercat de les Flors

El Consell General del Consorci del Mercat de les Flors, ha decidit atorgar la direcció artística de la Casa de la Dansa durant els propers 4 anys a la coreògrafa catalana Àngels Margarit (Terrassa, Vallès Occidental, 1960). La comissió de valoració ha valorat la seva trajectòria en el sector de la dansa, el reconeixement de la professió, la seva vinculació amb projectes educatius i la seva experiència en la gestió de festivals.

La comissió de valoració l'han integrat Valentí Oviedo i Xavier Marcé, gerent i assessor de Presidència de l'Institut de Cultura de Barcelona respectivament; Jordi Fàbrega, director del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona; Josep Solà, director de Serveis del Departament de Cultura, i Nèlida Falcó, directora de l'àrea d'Arts Escèniques de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Els membres de la comissió d'assessors assistents han estat Eva Martínez, programadora artística del Sadler's Wells (Londres); Maria José Cifuentes, directora artística de NAVE (centre de creació de les arts en viu de Santiago de Xile); Margarida Troguet, ex directora artística de l'Escorxador (Lleida); Montse Colomer, coreògrafa independent, ballarina, mestra de dansa i membre fundadora de La Caldera; Josep Tugues, director artístic de L'Auditori de Sant Cugat, i Pere Faura, coreògraf independent.

Àngels Margarit es dedica a la dansa en les diferents vessants de ballarina, pedagoga i coreògrafa i té la seva pròpia companyia, Mudances, amb una llarga presència en importants festivals i programacions internacionals.

Ha guanyat guardons com el Premi Nacional de Dansa de Catalunya per Mudances (86) i Tèrbola (99), el Premi Nacional d'interpretació per Atzavara (91), el Premi Ciutat de Barcelona d'Arts Escèniques per Corol•la (93) o el Premio Nacional de Danza del Ministeri de Cultura (2010).
 

Substituirà a Francesc Casadesús, nomenat recentment director del Festival Grec

Compartiu aquesta notícia