Després de 146 anys, Ringling Bros. and Barnum & Bailey tanca la carpa

Els últims anys han estat insostenibles econòmicament per l'americà Circus Ringling i finalment ha decidit tancar les portes, tot i que acabarà les actuacions previstes fins el maig d'aquest 2017. La carpa del Rigling és una de les icones de la cultura nord-americana, que va començar al segle XIX.

El 2011, el magazín Mother Jones va fer una investigació on es mostrava el maltracte que patien els elefants del Ringling. Un cop revelada la informació, al maig del 2016 varen deixar d'actuar amb elefants. Tot i així no aconseguiren recuperar la reputació, ja que el públic va deixar d'assistir. Aquesta ha estat una de les principals causes per les quals no podien assolir els costos operatius actuals.

Ringling Bros té actualment dos espectacles en gira amb els que realitzarà 30 funcions entre gener i maig d'aquest any 2017. Actuaran a Atlanta, Washington, Philadelphia, Boston, Brooklyn, Providence, fins el 21 de maig que faran la seva darrera actuació a Uniondale, Nova York.

Kenneth Feld, president de Feld Entertainment (productora de Ringling Bros), ha escrit una carta a la pàgina web del circ on presenta la decisió i els motius que els han conduit a prendre-la.

Els veterans han decidit tancar les portes per problemes econòmics

Compartiu aquesta notícia