Ley Mendoza guanya el premi Ciutat de Barcelona per l'espectacle Guadual

El director i artista de circ Ley Mendoza, nou director del Festival Trapezi de Reus, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona per l'espectacle Guadual, estrenat a Barcelona durant el darrer Festival Grec. Mendoza ha rebut el guardó per “per la mirada sobre el gran format i la revisió de la relació amb el públic en el llenguatge del circ, mostra de la seva vessant polifacètica i aglutinadora com a creador”.

El jurat està format per Pepa Plana (presidenta), Jordi Fondevila, Cristina Cazorla, Jordi Aspa i Vicent Llorca.

Altres guanyadors dels premis són, en teatre, la companyia Agrupación Señor Serrano, pels espectacles Katastrophe, Brickman Brando Bubble Boom, A House in Asia i Birdie. El seu jurat ha valorat “la barreja brillant de llenguatges escènics, la capacitat de reinterpretar el teatre d’objectes i l’ús poètic de la tecnologia en aquests espectacles. La innovadora i atractiva manera d’explicar els relats contemporanis d’aquests artistes es tradueix en la seva creixent projecció internacional”.

Pel que fa a dansa, el jurat, integrat per Sol Picó (presidenta), Jordi Sora, Alexis Eupierre, Bàrbara Raubert i Tena Busquets ha atorgat, per unanimitat, el Premi Ciutat de Barcelona 2016 de dansa a Loscorderos.sc per l’espectacle Afasians - The Last Conference, “una creació coreogràfica perfectament articulada, rodona i de finíssima ironia, que parla de la societat, de la filosofia, de les paradoxes de la ciència i del poder de la imaginació, i que té la capacitat de sorprendre constantment l’espectador”. Un obra “amb que han arribat a la maduresa artística amb un segell únic que es defineix per l’encreuament de l’encreuament de llenguatges i per l’enriquidora col·laboració amb altres artistes, com Za! en aquest cas”. 


 

Els premis es lliuraran el pròxim el 16 de febrer al Saló de Cent

Compartiu aquesta notícia