El Festival Internacional de Circ de Figueres arriba a la 6ª edició

El Festival Internacional de Circ de Figueres arriba a la 6ª edició amb la programació habitual de números de circ tradicional d’artistes internacionals. En total enguany es duran a terme 15 funcions, 11 per a públic general i 4 per a públic escolar a la carpa instal•lada expressament per al certamen. L’aforament total és de més 33.000 butaques.


El Festival funciona com altres festivals internacionals, i com  marquen  les  regles  d’aquests esdeveniments, el certamen s’estructura en dues semifinals diferents (espectacle blau i vermell, amb un total de 24 números) i un final (espectacle Or) en què al final es lliuren els premis als millors números, prèviament puntuats per un jurat d’experts.


Els números recullen diferents disciplines, que seran executades en la seva totalitat per artistes vinguts de diferents parts del món, amb important presència de professionals de Rússia, Xina o Mèxic, entre d’altres països.


El jurat dels premis oficials està format enguany també per personalitats exclussivament internacionals, com directors de circs o festivals. Es tracta de Maxim Nikulin (Rússia), director general del Gran Circ de Moscou, Pavel Kotov (Canadà), director general de càsting del Cirque du Soleil, Mykola Kobzov (Ucraïna), director del Festival Golden Trick d’Odessa i del Circus Kobzov Alain Frère (França), cofundador amb el Príncep Rainier III del Festival de Circ de Monte-Carlo, Bruno Laloye (França), director del Festival del Circ de Saint-Paul-lès-Dax Askold Zapashny (Rússia), director artístic del Circ Bolshoi de Moscou i del Festival Idol, Xie Rongquan (Xina), director del China Wuqiao International Circus Festival German Aguirre (Xile), president del Sindicat circense de Xile Peter Dubinsky (Estats Units), director de Firebird productions.

Un seguit d’activitats paral•leles de diferent índole acompanyen els espectacles, nucli central de l’esdeveniment: conferències, taules rodones, presentacions de llibres, exposicions, etc.
 

El certamen tindrà lloc del 15 al 20 de febrer

Compartiu aquesta notícia