PSiRC, Jose&Dani, cie HMG i cia Soon al nou EP de La Central del Circ

Els dies 17 i 18 de març La Central del Circ acollirà una nova mostra dels espectacles en procés de creacio de companyies residents. En aquest cas actuaran les companyies catalanes PSiRC i la cia Soon, l'argentina Jose&Dani i la francesa cie HMG. Per primera vegada les entrades ja es poden aconseguir online en aquest enllaç.

Us adjuntem més informació de les companyies protagonistes:

PSIRC

La companyia PSiRC presentarà El meu nom és Hor, una peça que combina mans a mans, equilibris i marionetes corporals. És un espectacle en procés de creació que mostra la vida d’Hor, que viu refugiat, lluny de les decisions que hauria de prendre, en un silenci absolut que fa créixer els fantasmes del passat, present i futur, on la pèrdua i la trobada es confonen. O potser no. La companyia es va crear l’any 2011 i amb el seu anterior espectacle, Acrometria, van estar de gira durant 4 anys, representant-lo en més de 100 espais.

Direcció: Rolando San Martin.

Intèrprets: Adrià Montaña, Wanja Kahlert.

 

CIE HMG

3D de la Cie HMG mostra el joc acrobàtic mitjançant una estructura de circ de mida humana, que actua com a extensió del propi cos, com una pròtesi per al joc del moviment. L’obra, d’aquesta companyia de la Bretanya francesa en residència a La Central del Circ, adopta 3 configuracions, dins un espai de 3 dimensions. La seva identitat es forma amb la combinació d’una línia, freda i metàl·lica, i d’una corba de fusta. Les situacions es construeixen a partir dels moviments sonors: cruix, vacil·la, dóna ritme, vibra. Una peça que es completa amb la proximitat del públic, ja que es crea una relació lúdica amb la matèria, l’espai, l’altre.

La Cie HMG ha estat seleccionada per a formar part del projecte ‘De Mar a Mar’, en la modalitat de companyies emergents. Aquest EP serà una de les poques oportunitats que hi haurà a l’Estat espanyol de veure aquesta companyia.

Concepció: Jonathan Guichard.

Intèrprets: Cyril Malivert i Jonathan Guichard.

 

COMPANYIA SOON

La Companyia SOON arriba a EP amb l’espectacle Gregaris, una peça acrobàtica on Nilas Kronlid i Manel Rosés juguen a explorar els límits de l’altre, sense perdre mai la seva complicitat. Una cursa sense meta ni final que els portarà a situacions absurdes, poètiques i arriscades.

Aquesta parella es va conèixer a la School of Dance and Circus d’Estocolm i van formar part de la Companyia Balagans, guanyadora de la Medalla d’Or del 32è Cirque de Demain 2011. És important destacar que Manel Rosés, component també a l’espectacle InTarsi de la cia EIA, va guanyar el Premi Zirkolika 2015 al Millor Número de Circ.

Intèrprets: Nilas Kronlid i Manel Rosés.

 

JOSE & DANI

Jose & Dani presenten a Ningunapalabra una parella que es coneix a la perfecció, però que, a cada trobada els arriba una sorpresa. Lluny de parlar de l’amor, aquesta parella poc comú parla amb els seus cossos. Aquest jove i prometedor duet de quadre aeri evoca llibertat, vol i adrenalina.

La parella, que recentment acaba de sortir de l’École Supérieure des Arts du Cirque de Brussel·les, ha obtingut la Medalla de Plata en el 38è Festival Mundial Cirque de Demain 2017. Actualment, estan desenvolupant la seva primera peça de creació, que ens mostraran a EP, mentre formen part de Terabak de Kyiv, espectacle creat just abans de la revolució de Maidan a Kíev, dirigit per Stéphane Ricordel, codirector del Thèâtre du Monfort a París.

Idea, creació i direcció: Jose & Dani.

La cita és el 17 i 18 de març i les entrades ja estan a la venda online

Compartiu aquesta notícia