L’APCC engega l’organització d’un festival de circ al districte de Sant Martí a Barcelona

L’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) inicia una proposta modesta de festival de circ al districte de Sant Martí per enguany, amb voluntat de continuïtat i creixement per a pròximes edicions.  L’objectiu de l’entitat és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya, així com la creació de lligams de proximitat amb el barri i les entitats del Besòs, que acull La Central del Circ, fàbrica de creació de la ciutat de  Barcelona gestionada per la propia Associació.

El Festival preveu programació per a públic familiar i  públic adult, i té previst ocupar l’espai públic del barri. Acollirà artistes emergents dedicats al circ actual i contemporani, i vol ser un punt de referència per a programadors/es catalans així com oferir oportunitats de mostrar els espectacles dels més de 300 socis i sòcies de l’APCC.

Aquest és un festival que es vol fer amb els màxims criteris de transparència per la qual cosa cada any, a més de fer una convocatòria pública per a artistes i companyies que vulguin participar, també és convocarà publicament la Direcció artística que decidirà la programació.

El festival tindrà lloc entre el 7 i 9 de juliol, les dates finals dependran en part de la distribució de la programació.

El pressupost provisional global del festival és situa al voltant  dels  20.000 euross, procedents d’una aportació propia per part de l’APCC i compta amb  la col•laboració del districte de Sant Martí i l’ICUB de  l’Ajuntament de Barcelona, i esperem l’aportació també d’un ajut per part del Departament de Cultura de la Generalitat.   La Central del Circ també col•labora econòmicament i organitzativamenmt  amb el festival. Aquest pressupost implica un festival de petites dimensions en aquesta primera edició, que l’APCC espera incrementar en pròximes convocatòries.


Organització del festival

En la seva primera edició el festival comptarà amb la producció de l’equip de l’APCC, i s’obre una convocatòria per a la direcció artística (data límit 10 de març) que serà escollida per la junta de l’entitat. Els artistes, companyies o entitats  de circ interessats/des en dur a terme la direcció artística han d’adequar la seva proposta als objectius del festival, i al pressupost de què es disposa.
La convocatòria està oberta a professionals del circ no associats a l’APCC.

L’APCC també ha obert una convocatòria per artistes i companyies que vulguin presentar els seus espectacles al festival. Aquí trobareu tota la informació. La data límit de la convocatòria és el 30 de març.
 

Més avall trobareu més informació sobre les convocatòries.

1ª EDICIÓ DEL FESTIVAL SANT MARTÍ DE CIRC 7 a 9 de  JULIOL 2017

CONVOCATÒRIA A LA DIRECCIÓ ARTÍSTICA DEL FESTIVAL SANT MARTÍ DE CIRC

La convocatòria de dirección artística del Festival SAnt Martí de Circ està oberta a qualsevol artista, companyia o entitat professional dedicada al món del circ. No cal ser membre de l’APCC per poder presentar-se a aquesta convocatòria.

La data límit per a presentar-se serà el  divendres 10 de Març .

El dia 15 es farà pública la dirección artística escollida per part de la Junta de l’APCC.

La direcció artística serà l’encarregada de la programació dels espectacles, tallers i altres actes previstos per al festival.

Aquesta programació haurà de seguir els objectius del festival marcats per la Junta de l’APCC detallats a continuació i adequar-se al pressupost existent (aproximadament 19.000€+iva)

Les candidatures hauran d’omplir aquest full inscripció i presentar un esborrany de proposta de programació del Festival  de dos dies, a celebrar bàsicament al carrer, dins el districte de Sant Martí.

La informació s’ha d’enviar juntament amb una fotografia al mail apcc@apcc.cat amb l’assumpte DIRECCIÓ ARTÍSTICA SANT MARTÍ DE CIRC.


Objectius del festival Sant Martí de Circ

Principals:
-  PROMOCIÓ I DIFUSIÓ DEL CIRC ACTUAL QUE ES FA A CATALUNYA
-  CREACIÓ DE VINCLES DE PROXIMITAT AMB EL BARRI DEL BESÒS I LES SEVES ENTITATS

Secundaris:
-   Promoció d’artistes emergents
-   Difusió del circ actual i contemporani
-   Donar oportunitat de feina dels socis/es i usuaris/es de l'APCC i de La Central del Circ
-   Ser punt de referència per als programadors/es catalans/es.

CONVOCATÒRIA PER PARTICIPAR COM ARTISTES I COMPANYIES


-Pot  optar qualsevol artista o companyia de circ, que faci arribar  la seva proposta completa abans del 30 de març de 2017

-La proposta ha de contenir  un dossier de l’espectacle proposat, amb fitxa de necessitats  tècniques detallales, pressupost proposat per una o dues funcions, i s’ haurà d’acompanyar de la butlleta d’inscripció  amb les dades requerides així com dues fotografies de l’espectacle proposat.

Tota aquesta informació s’ha d’enviar al mail apcc@apcc.cat amb l’assumpte COMPANYIES SANT MARTÍ DE CIRC.

-La sel.lecció de companyies participants al Festival  la realitzarà la direcció artística, conjuntamemt amb l’equip de producció del Festival,  que confeccionarà una programació adequada a criteris artístics, tècnics i pressupostaris.

Les dates provisionals per a la seva celebració són entre el 7 i el 9 de juliol de 2017

Compartiu aquesta notícia