La segona edició d’Enllaç es celebra amb èxit de convocatòria

La segona edició d’Enllaç va celebrar-se amb èxit de convocatòria aquest passat  dilluns 13 de març a la tarda a La Caldera, promovent la connexió entre gestors/es culturals i artistes i companyies d’arts escèniques. La jornada es va organitzar des de les associacions de professionals del sector : Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), Associació de Teatre per a tots els Públics (TTP), l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC). En total, una trentena de gestors/es i una altra trentena d’artistes estaven convocats per tal d’intercanviar necessitats i iniciar converses per estudiar col•laboracions i oportunitats de feina.

Els socis i sòcies de l'APCC van participar a la sessió, en total unes 15 persones entre artistes i també gestors i gestores especialitzades en el món del circ.


La sessió va començar amb una taula rodona en què va intervenir Maria Thorson, productora de la companyia Insectotròpics, que va explicar què aporta una gestora en el dia a dia de la feina de la companyia. També van participar dues parelles de gestora/artista generades gràcies a l’Enllaç 2016: Giulia Poltronieri amb Bet Miralta, d’Escarlata Circus, de l’àmbit del circ, i Glòria Llevat amb Elena Fortuny, del sector del teatre. Ambdues van valorar molt positivament la seva experiència de col•laboració a la feina, i des dels artistes es va subratllar la millora en la seva manera de treballar, gràcies al fet de poder encarregar aspectes de gestió i distribució a persones.


Per la seva banda les dues gestores van destacar la necessitat de tenir connexió artística amb el projecte o espectacle pel qual treballen, per poder fer millor la feina de gestió i entendre els artistes i les seves necessitats.


Després de la taula rodona es va organitzar una dinàmica de grup perquè els gestors/es donessin  a conèixer en quins aspectes volen treballar i els artistes explicaven quines tasques necessitaven, i els assistents van anar intercanviant converses i contactes que esperem que es tradueixin en noves parelles de gestors/es i artistes treballant junts.

La jornada va ser punt de trobada entre gestors/es culturals i artistes i companyies d’arts escèniques

Compartiu aquesta notícia