El manifest del Dia Mundial del Circ reivindica més espais d’exhibició i més suport a les escoles i centres de creació

Les artistes de circ Griselda Juncà i Anna Pascual han estat les encarregades enguany de redactar el Manifest del Dia Mundial del Circ, que es celebra oficialment el 15 d’abril i que a Catalunya es commemorarà amb diferents activitats durant el mes d’abril. En el seu text, celebren que el circ “està ben viu i efervescent”, “ en un moment de salut artística bonica i esperançadora”  i a la vegada reivindiquen que “necessitem espais, places i festivals forts” per aconseguir més circuit per al circ.


A la vegada, també demanen “als programadors que confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista”. Griselda Juncà i Anna Pascual, que s’han format a Catalunya i han hagut de continuar la seva formació professional a l’estranger, consideren necessari “donar més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació, perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi”.


Les dues artistes destaquen el seu amor pel circ, que consideren “un aparador de veritats, una oportunitat, un país sense fronteres...sorpresa, repte, confiança i complicitat”.


Griselda Juncà i Anna Pascual llegiran el manifest el dia 22 d’abril en la celebració del DMC de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya, que tindrà lloc a l’Ateneu Popular de 9Barris, en el marc dels seus actes del 40 aniversari.


Us adjuntem el text del Manifest del Dia Mundial del Circ.

Les artistes Griselda Juncà i Anna Pascual signen el text que es llegirà a diferents espais de circ de Catalunya durant el mes d’abril

Compartiu aquesta notícia