El Festival Trapezi aposta per la coproducció d’espectacles

Enguany Fira Trapezi,amb la nova direcció artística a càrrec de Leandro Mendoza, inicia una aposta per a la coproducció d’espectacles com és el cas de MiraT, de Circ Pànic, juntament amb el festival de dansa Sismògraf.  La programació d’enguany del Festival Trapezi de l’11 al 14 de maig inclou unes 39 companyies, d’àmbit nacional  i internacional, com és el cas de les estrenes de la Companyia de Circ “eia”, Espera, Pulso de cia Atempo, Polos de la cia ES, Léger démêlé dels belgues Collectif sense unique, Udul de Los Galindos i BigBank del pallasso Oriolo, entre d’altres.


Una altra de les novetats de l’edició d’enguany serà el trasllat del Cabaret a la Plaça Mercadal, que tindrà com a presentadors als pallassos Jordi Martínez, Joan Arqué (Arquetti) i Oriol Boixader (Oriolo) i com a músics els Circonautes i Joan Garriga, líder de grups com Dusminguet o la Troba Kung Fú, que també participa sovint als espectacles del Circ Cric.
La programació del festival es completa amb espectacles com Invisibles, el Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris, Ni cap ni peus de Circ Vermut, Náufragos de La Industrial Teatrera, Sinergia 3.0 de Nuevo.uno, Doux de Supplice de la Plance i Le Fin Demain de la companyia Zirkus Morsa. També es podrá veure Quixot dels basos Markeliñe i Paradís Pintat de la pallassa de Valls Pepa Plana.


En aquesta 21a edició s’han programat també tres personatges excèntrics i insòlits com el Senyor de les Baldufes de la cia Penélope y Aquiles, L’Home Roda d’El Professor Karoli i L’home orquestra de Karl Stets.


Atracció de professionals
Com s’ha fet en les darreres edicions, Trapezi tindrà un apartat de professionals de cara a donar visibilitat al sector del circ català i atraure una important quantitat de professionals. A més, s’ha destacat la voluntat de promoure formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant sobretot la fase de producció i coproducció.
 

Enguany la programació inclou les estrenes la cia "eia", ES i Galindos, i Oriolo, Arquetti i Jordi Martínez presentaran el cabaret a la Plaça Mercadal

Compartiu aquesta notícia