Comença la 21a edició de Fira Trapezi amb nova direcció artística

Aquesta nit, i com ja és habitual amb el Cabaret inaugural, comença la 21a edició de Fira Trapezi a Reus. El festival més important de Catalunya dedicat a les arts del circ, que inclou els espectacles de carrer i sala de 39 companyies. Enguany serà la primera edició sota la direcció artística de Leandro Mendoza.

Algunes des les novetats d'aquest any són el trasllat del Cabaret a la plaça Mercadal enlloc del parc Sant Jordi i l'apost per a les coproduccions, que s'inicia amb l'espectacle MiraT, de Circ Pànic, produït juntament amb el festival de dansa Sismògraf.

Els encarregats de donar el tret de sortida de la 21a edició són els presentadors del Cabaret, Jordi Martínez, Joan Arqué i Oriol Boixader, tres pallassos vinculats a Monti&Cia. Els acompanyaran els músics de Circonautes i Joan Garriga, cantant i líder de La Troba Kung Fú.

La programació del festival inclou espectacles com Invisibles, el Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris, Ni cap ni peus de Circ Vermut, Náufragos de La Industrial Teatrera, Sinergia 3.0 de Nuevo.uno, les acrobàcies de Doux de Supplice de la Plance i Le Fin Demain de la companyia Zirkus Morsa. També es podrá veure Quixot dels basos Markeliñe i Paradís Pintat de la pallassa de Valls Pepa Plana.

S'estrenarà "Espera" de la Compañía de circo "eia", Udul de Los Galindos, i Polos de la companyia ES i BigBank del pallasso Oriolo, entre d'altres.

En aquesta 21a edició s’han programat també tres personatges excèntrics i insòlits com el Senyor de les Baldufes de la cia Penélope y Aquiles, L’Home Roda d’El Professor Karoli i L’home orquestra de Karl Stets.


Activitats per a professionals
Com s’ha fet en les darreres edicions, Trapezi tindrà un apartat de professionals de cara a donar visibilitat al sector del circ català i atraure programadors/es i altres perfils. A més, s’ha destacat la voluntat de promoure formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant sobretot la fase de producció i coproducció.

Es pot consultar l'agenda d'activitats per a professionals aquí.

El festival comença amb el cabaret inaugural, que s'ha traslladat a la Plaça del Mercadal de Reus

Compartiu aquesta notícia