Es presenta el Mapa d'espais de creació i producció de Catalunya

Després de tres anys d'elaboració, el 30 de maig es va presentar a la Nau Ivanow el projecte de mapa d’espais de creació i producció de Catalunya que actualment compta amb un centenar de centres registrats. Aquesta eina ha estat desenvolupada per Spora Sinergies i Artsmoved per encàrrec del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts CoNCA i de la Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya XarxaProd.

Aquest projecte pretén ser una eina viva i interactiva, tant per a artistes i creadors com per a gestrors i institucions, que té com a objectiu connectar i detectar les necessitats que cada espai tingui donades les seves característiques, segons la tècnica artística i entorn en el què treballin.

El resultat ha estat l'elaboració d'una pàgina web on aquelles iniciatives i projectes d'espais que s'enmarquin en els criteris establerts hi puguin aparèixer localitzades i amb una breu sinòpsi en un mapa interactiu. El repte ha estat la definició dels criteris que estableixin què s'entén per espai de creació i producció. Tal definició es va consensuar en unes jornades obertes participades per una vintena d'espais catalans, i s'entén que el concepte s'anirà actualitzant segons l'evolució dels mateixos espais.

Aquesta eina té la voluntat d'adaptar-se a les necessitats del fenòmen espais de creació i prodcucció, alhora que d'anar creixent per tal d'incorporar nous espais per incrementar tant les dades quantitatives com les qualitatives, posant especial èmfasi en l'impacte social d'aquests projectes i les aportacions tècniques i artístiques d'aquests espais a les diferents disciplines. Per tal que el mapa sigui realment interactiu, compta d'un formulari a través del qual es poden incorporar nous projectes, sortir-ne o incorporar més informació al mapa.

Es tracta d'una eina interactiva que pretén connectar els diferents centres

Compartiu aquesta notícia