Demà divendres comença Sant Martí de Circ

La primera edició del Sant Martí de Circ acostarà espectacles per a tota la família al barri del Besòs-Maresme aquest cap de setmana, del 7 al 9 de juliol. Aquest divendres, es presentarà aquesta iniciativa de l’APCC al Mercat d’Intercanvi del barri a la Rambla Prim, amb animacions de circ que ens portaran cap als espais on està previst que tingui lloc el festival dissabte 8 i diumenge 9 de juliol, tots situats en l’eix del carrer Alfons el Magnànim (metro Besòs Mar).


Tots els espectacles són gratuïts i el gruix de la programació (la podeu consultar aquí) començarà dissabte, amb els tallers de circ de Los Herrerita a les 17h i després continuaran els pallassos de La Bella Tour i Nando Caneca.


Diumenge el grup de fanfàrria Balkan Paradise Orchestra, format per deu joves músiques, portarà el públic pels diferents espais on tindrà lloc el festival, que començarà amb els acròbates Duo Laos. Després serà el torn de la companyia Capicua i el seu espectacle Entredos i el Sant Martí de Circ acabarà diumenge amb el Cabaret presentat pel clown José Luis Redondo com a Ricky, el professor de tenis. Hi haurà el mans a mans de Fer i Leti, l’antipodisme (malabars amb els peus) d’Antonia González,  el llit elàstic d’Angel de Miguel, les verticals de Blito, el clown de Nando Caneca, i el trapezi  de Júlia Farrero.


CoopdeCirc, entitat encarregada de la direcció artística, ha apostat per una programació per a totes les edats, atractiva per infants i joves sense oblidar el públic adult. Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), situada a La Central del Circ al Parc del Fòrum.


 L’objectiu del festival, de petit format, és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri i les entitats del barri del Besòs-Maresme. Ara fa uns mesos l’APCC va obrir un convocatòria per decidir la direcció artística, així com una altra convocatòria oberta a companyies i artistes de circ.

El festival engloba una programació d’artistes emergents dedicats al circ actual i contemporani, i vol ser un punt de referència per a programadors/es catalans així com oferir oportunitats de mostrar els espectacles dels més de 300 socis i sòcies de l’APCC.


El pressupost provisional global del festival és situa al voltant  dels  20.000 euros, procedents d’una aportació pròpia per part de l’APCC i compta amb  la col•laboració econòmica del districte de Sant Martí i l’ICUB de  l’Ajuntament de Barcelona.
Sant Martí de Circ també rep suport econòmic de La Central del Circ i del Departament de Cultura de la Generalitat.  


També col•laboren en aquest edició la iniciativa Estiu al barri, Fira Trapezi, Cíclicus, l’espai de circ Cronopis i el casal infantil municipal El Vaixell i el Projecte Baobab.

El gruix de la programació es concentra dissabte i diumenge al barri del Besòs

Compartiu aquesta notícia