El primer Sant Martí de Circ, tot un èxit de públic

Aquest cap de setmana el barri del Besòs-Maresme ha acollit amb èxit el primer Sant Martí de Circ, el petit festival organitzat per l'APCC amb la direcció artística i producció de CoopdeCirc. El gerent de l'apcc, Alfred Fort, ha valorat molt positivament l’acollida dels veïns i veïnes a aquesta primera edició, ja que unes 2.500 persones han assistit al total de cinc espectacles i al taller de circ programats. La direcció artística de CoopdeCirc ha apostat per espectacles pensats per a tothom, com els pallassos de La  Bella Tour i les acrobàcies de Dúo Laos, entre d'altres.

Alfred Fort considera que  l'èxit de públic aconseguit motiva la continuïtat de Sant Martí de Circ l'any que ve. La iniciativa té la col•laboració econòmica del districte de Sant Martí, l'ICUB de l'Ajuntament de Barcelona, La Central del Circ i el Departament de Cultura de la Generalitat i Alfred Fort ha encoratjat a d'altres entitats perquè els donin suport per poder encarar una segona edició. Aquest primer any el festival s'ha dissenyat en petites dimensions, i des de l'APCC s'espera que creixi de manera sostinguda en el futur.

Per la seva banda , el president de CoopdeCirc, Miguel García, ha posat en valor que el festival hagi tingut lloc en un barri popular com el Besòs, pròxim a La Central del Circ, situada al Fòrum.
 

CoopdeCirc va ser escollida per l'APCC com a direcció artística després d'una convocatòria pública oberta a principis d'any i també ha fet les tasques de producció del festival. L’entitat, formada per artistes de circ, ha apostat per una programació familiar apte per a totes les edats.

El festival, totalment gratuït, va començar divendres, amb animacions al Mercat d’Intercanvi situat a Rambla Prim, i va continuar dissabte amb el taller de circ de Los Herrerita, els pallassos de La Bella Tour i l’espectacle Wowww!!! de Nando Caneca. Diumenge  el grup de fanfàrria Balkan Paradise Orchestra, format per deu joves músiques, va portar el públic pels diferents espais on va tenir lloc el festival, que va començar amb els acròbates de Duo Laos. Després la companyia Capicua va presentar el seu espectacle Entredos i el Sant Martí de Circ va acabar amb el Cabaret presentat pel clown José Luis Redondo com a Ricky, el professor de tenis. Es van veure el mans a mans de Fer i Leti, l’antipodisme (malabars amb els peus) d’Antonia González,  el llit elàstic d’Angel de Miguel, les verticals de Blito, el clown de Nando Caneca, i el trapezi  de Júlia Farrero.

Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), situada a La Central del Circ al Parc del Fòrum. L’objectiu del festival, de petit format, és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri i les entitats del barri del Besòs-Maresme.


El pressupost compta amb una aportació econòmica pròpia per part de l’APCC i compta amb  la col•laboració econòmica del districte de Sant Martí i l’ICUB de  l’Ajuntament de Barcelona. Sant Martí de Circ també rep suport econòmic de La Central del Circ i del Departament de Cultura de la Generalitat.  També col•laboren en aquest edició la iniciativa Estiu al barri, Fira Trapezi, Cíclicus, l’espai de circ Cronopis i el casal infantil municipal El Vaixell i el Projecte Baobab.
 

Unes 2.500 persones han assistit als cinc espectacles i al taller de circ organitzats aquest cap de setmana per l’APCC i CoopdeCirc

Compartiu aquesta notícia