Arriba la setena setmana de circ al barri de Sant Pere de Barcelona

Per setè any consecutiu, del 10 al 14 de juliol, s'està celebrant la Setmana del Circ al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona. El festival, impulsat pel col·lectiu d'entitats EnCIRCant al barri, oferirà de dilluns a divendres diferents activitats gratuïtes adreçades a tots els públics per dinamitzar el barri i promoure les arts circenses amb propostes de circ de qualitat. Es podran veure 5 espectacles de companyies de reconeixement internacional.

L'encarregada de començar la 7a Setmana del Circ va ser la companyia Todozancos amb les animacions de cercaviles en xanques que ompliran el carrer i les places les tardes de dilluns, dimarts i dijous a partir de les 18h. Dimarts a les 22h als Jardins del Pou de la Figuera, la companyia Tribu presentarà l'espectacle de malabars de foc Els 5 elements . Dimecres a les 20h, al mateix espai, la hula hoopista australiana Amelia Cadwallader representarà l'espectacle Breaking Broken Dreams i realitzarà uns increïbles exercicis amb els hula hoops. Dijous a les 20h al Palau Alòs, el pallasso i malabarista Kiki Ray oferirà el xou de comèdia física The TNT Show Mr. Vita amb diferents tècniques de circ.

L'espectacle de cloenda tindrà lloc el divendres a les 22h als Jardins del Pou de la Figuera i anirà a càrrec de la reconeguda companyia mallorquina Circ Bover que presentarà la seva darrera producció Vincles, guardonada amb el Premi Zirkòlika 2016 al Millor espectacle de votació popular . Es tracta d'un muntatge construït a partir d'unes senzilles però grans canyes de bambú que es transformen per crear diferents emocions on es van presentant números de circ acrobàtics de gran tècnica i bellesa visual.

A més dels espectacles, es duran a terme 4 tallers de circ on petits i grans podran posar a prova les seves habilitats en diferents disciplines com les acrobàcies en sòl, els aeris, els malabars, les xanques o el hula hoop . Tots es duran a terme en Pou de la Figuera i aniran de la mà d' Amelia Cadwallader i La Circular (dimecres a les 18h, hula hoop i acrobàcia), Todozancos (dijous a les 18 h, xanques) i Passerell (divendres a les 19: 30h, malabars, acrobàcia i aeris).

D'altra banda, el dimarts 11 de juliol a les 19h, a la Sala d'actes del Palau Alòs, s'inaugurarà l' exposició de fotografia d'artistes de circ Tot malabars! organitzada per Zirkòlika i Papallona Circus Arts Shop . La mostra anirà acompanyada de les actuacions d'alguns dels malabaristes que hi apareixen i d'una JAM de malabars oberta a tothom .

La Setmana del Circ està organitzada per EnCIRCant el barri , un col·lectiu d'entitats culturals del barri format pel Casal de Joves Palau Alòs , el Casal de Barri Pou de la Figuera, l'Associació RAI - Recursos d'Animació Intercultural, la revista de circ Zirkòlika, la botiga de malabars i circ Papallona Circus Arts Shop, i els col·lectius Fans of Hooping i la Circular. A més, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i, des d'aquest any, l' Associació de veïns i comerciants de Santa Caterina. Té per objectiu dinamitzar el barri i promoure les arts circenses.

Totes les activitats són gratuïtes.

Compartiu aquesta notícia