Acte de presentació de l'Estatut de l'Artista

El pròxim dimecres 19 de juliol el CONCA ha organitzat la presentació a Catalunya del document marc de l'EStatut de l'Artista, que està previst que s'aprovi el març del 2018. L'Estatut està previst que aporti millores laborals i fiscals als artistes, com un sistema específic en la Seguretat Social que cobreixi els periodes d'intermitència laboral, per exemple. Des

Ahir 12 de juliol a Madrid,representants de més de setanta associacions, entitats i sindicats del sector de la cultura van presentar el document marc amb 50 propostes que lliuraran la setmana que ve a la subcomissió per a l'elaboració de l'Estatut de l'Artista.


La comissió de Catalunya, formada per 19 entitats i associacions entre les quals hi ha el  l'APCC representada per l'APDC, ha participat molt activament en l'elaboració d'aquest document, aportant 36 de les 50 propostes.


La seva aprovació, que està prevista a partir de març de 2018, afectarà a un milió de professionals, i aportarà millores laborals i fiscals com un sistema específic en la Seguretat Social que cobreixi els períodes d'intermitència laboral, el reconeixement de les malalties professionals dels artistes i de plans de transició laboral per a les professions de curta durada, com la dansa.

El CONCA, membre de la comissió de Catalunya, anima als artistes a assistir per mostrar suport a la presentació a la premsa que organitza el 19 de juliol a les 12h30 a l'Auditori del MACBA.


 

Dimecrse 19 de juliol a les 12h30 a l'Auditori del MACBA

Compartiu aquesta notícia