La tercera edició del Giracirc anuncia una programació amb més espectacles

El festival del circ del Moianès, el GiraCirc, arriba enguany a la seva tercera edició amb una àmplia programació on destaquen els espectacles de clown i malabaristes. A més torna el format de gala, que va tenir gran èxit l'any passat.

En la programació 2017, els espectacles de clown hi tenen un paper rellevant, amb la
presència de figures destacades del circ a Catalunya com és Tortell Poltrona; el clown Ton Katraska de la Cia Katraska,; Albert Vinyes, que des del primer any ha posat cara al festival; i l’estrena de Javier Ariza, clown amb molta projecció.

Els espectacles de malabars tenen la seva presència amb uns malabaristes de luxe, en Fernando Pose i en Miguel Giogosos. Destacar també en la programació la presència de les companyies de circ En Diciembre, premiada als premis Zirkolika com a companyia emergent, i que ens oferiran el seu espectacle poètic de màstil i roda circ; la Companyia Passabarret, de Valls, que ens oferiran un espectacle multidisciplinar. Repeteixen la companyia Circ Los, presentant aquest any el seu espectacle Xarivari Blues( llit elàstic, malabars, monocicle, equilibris i molta marxa).


Un dels pilars en la programació del festival és oferir un espai a les companyies emergents de la comarca. Aquest any comptem amb la presència dels malabars de foc d’Ester Lolamento ; i la Companyia Tager, que oferirà un espectacle
creat en la Gira Somriures Nòmades pel sud d’Amèrica, basat en clown i malabars.
El format de la Gala de Circ, amb molt bona acollida va tenir en l’edició 2016, repeteix aquest any amb Albert Vinyes, Enric Petit i Anna Plotnikova de Circ Pistolet, En Diciembre i Fernando Pose, que sota la direcció de Moi Jordana seran els encarregats de donar format aquest any a la Gala de Circ inaugural del festival.


Fora de la programació de circ, l’acte ha conclòs amb la presentació de les novetats del festival d’aquest any: La Rateta que ja no escombra l’escaleta ocuparà la nit de divendres amb el seu espectacle de música entre el punk i el cabaret de reivindicació; i la banda rockabilly Six in Town ho farà la nit de dissabte. Els vermuts musicals de migdia aquest any els omplen Atripicals dissabte i Pachawa Sound, en format acústic, diumenge.


Repeteixen les activitats del Taller de Circ, l’espai de joc per als infants de 0 a 3 anys del Pájaro Carpintero, la zona de food trucks i la mostra de fira d’artesans. Els assistents al festival que vulgui disfrutar de 3 dies seguits de festival de circ disposaran de Zona d’Acampada gratuïta i Zona per a Caravanes.

L'associació Giracirc, que organitza el festival, juntament amb l’associació Desperta Espurnes de formació d’infants en risc d’exclusió, han iniciat un projecte de circ social. Xavier Vinuesa, de Giracirc, ha remarcat la importància pedagògica, transformadora i integradora d’aquest projecte,  i la voluntat de l’Associació GiraCirc d’implementar-lo de manera anual per al curs que ve.

El festival del Moianès tindrà lloc del 18 al 20 d'agost

Compartiu aquesta notícia