Carlos Raluy serà el nou propietari del London Bar

Carlos Raluy, creador del Circ Històric Raluy, és el nou propietari del mític London Bar, establiment del carrer Nou de la Rambla del barri del Raval de Barcelona. La intenció de Raluy és reobrir el bar després que tanqués per la mort de la seva antiga propietària, Eli Beltrán. Ella va deixar en herència el bar a Carlos Raluy, qui li donarà continuïtat perquè es converteixi de nou en “punt de trobada de la gent de la cultura  i amb espectacles de varietats”, segons ha informat la revista Zirkòlika.


Carlos Raluy és el quart propietari del London Bar. Fundat per Josep Roca i Tudó fa 107 anys, l’any 1949 el local va passar a mans de Pedro Bertrán i Dolores Roca, i a partir del 1976 va començar a ser regentat per Eli Bertrán, fins a l’actualitat que passa a ser propietat del director del Circ Històric Raluy.

Inaugurat el 1910, el London Bar té decoració en estil modernista i es troba en un excel•lent estat de conservació, segons explica Zirkòlika. Després de la Guerra Civil va ser utilitzat com a lloc d’assaig pels artistes de circ. Lloc emblemàtic per a la gent de la cultura, al llarg de la història hi han passat personatges universals, com Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí, Ernest Hemingway, Antonio Machado, Carlos Gardel, o molts artistes de circ, com els acròbates Frediani o Lluís Raluy Iglesias.

El nou London Bar tindrà un espai dedicat al Circ Històric Raluy, que actualment està instal•lat a Torredembarra (Tarragona), en el marc d’una gira de dos mesos per la Costa Daurada, i a partir del mes de desembre farà una temporada de quasi tres mesos al Port Vell de Barcelona amb l’espectacle Fortius.
 

El seu projecte és restaurar el local i que torni a ser punt de trobada de la gent de la cultura

Compartiu aquesta notícia