L'APCC organitza nous cursos de formació per a formadors i formadores en circ

Els primers auxilis en el circ seran els protagonistes del primer curs de formació de formadors i formadores que organitza enguany l'APCC. El curs, a càrrec de James Wellington, tindrà lloc a La Central del Circ el cap de setmana del 7 i 8 d'octubre. El VII Cicle de Formació de Formadors/es de l'APCC continuarà a la tardor amb "Preparació física per a infants des del joc i la improvisació" (28 i 29 d'octubre) amb Mònica Alsina i "Pedagogia lúdica del circ " amb Andrea Martínez (2 i 3 de desembre).

Aquí podeu consultar el programa complet del cicle, amb tota la informació sobre cada curs (objectius, continguts, currículums dels formadors i formadores, horaris, preus, plaços d'inscripció). L'APCC organitza, de forma pionera a l’estat espanyol i des de 2010, cursos de formació de formadors/es de circ amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors  i formadores de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.

Preparació física per a infants des del joc i la improvisació amb Mònica Alsina (12h)

El cap de setmana del 28 i 29 d'octubre Mònica Alsina oferirà la segona part del curs "Preparem els infants per a fer grans coses" impartit el 2016. En aquest cas la formació es centrarà en la pràctica, i es farà primer un repàs a la teoria perquè tothom pugui seguir el curs sense cap tipus de problema.

L'objectiu de la formació és donar eines que ajudin a  reconèixer les qualitats i característiques dels nens i nenes, despertar-los la seva consciència corporal i la capacitat d’improvisació i  ajudar-los a assolir unes bases correctes per a la pràctica de  l’acrobàcia o  de qualsevol altre disciplina que utilitzi el cos com a principal instrument del seu treball.

Primers auxilis amb James Wellington el 4 i 5 de novembre (12h)

Aquest curs ensenyarà com cal actuar davant de traumatismes, hemorràgies o esquinços, amb simulacions i entrenament de forma presencial, i les tècniques més eficients per auxiliar possibles emergències que sorgeixin en la pràctica del circ. Consulteu el PROGRAMA per obtenir més informació.

Pedagogia lúdica del circ amb Andrea Martínez

L'últim curs del cicle tindrà lloc el 2 i 3 de desembre i durarà 16h. Es tracta d'un monogràfic d’iniciació a la pedagogia del circ i a les seves possibilitats educatives des d’una perspectiva lúdica.  Es donaran eines per poder introduir el tema del circ dins d’un context lúdic i educatiu, a través de jocs i de la  pràctica de les tècniques base del circ: acrobàcia, malabars, equilibrisme i tècniques aèries, tot combinat amb jocs d’expressió corporal i posada en escena.
 

Informació pràctica

Cada monogràfic té un preu de 75 euros, 60 euros per a membres de l'APCC. El curs de Pedagogia lúdica del circ, amb més hores, té un preu de 100€, 80€ pels socis  i sòcies de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els alumnes de Formació de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), a més dels membres d'associacions de l'estat espanyol que treballen en xarxa amb l'APCC.

El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC i s'atorgarà certificats d'assistència als participants.


AQUI trobareu el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ. Recordeu que la inscripció només serà vàlida un cop hagueu enviat a projectes@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Cajamar-APCC: ES19 3058 0520 7127 2040 5661), indicant el nom i el curs al qual us inscriviu.Els diners només es retornaran en cas d’anul.lació del curs. Cal un mínim de 10 persones inscrites perquè el curs es pugui dur a terme.

El VII cicle comença el pròxim mes d'octubre amb un curs sobre la preparació física en els infants

Compartiu aquesta notícia