La compañía RolaBola guanya el premio Nacional de Circo del INAEM

La companyia andalusa Rolabola Circo ha guanyat el Premio Nacional de Circo que atorga l’INAEM "per la seva recerca incansable, centre del llenguatge de circ, de formes integradores i la creacio d'espais dinamitzadors que han permès el creixement del circ actual". El jurat també ha destacat que "ha estat catalitzador d'artistes, projectes i iniciatives entre les que destaca el seu últim espectacle, Circo Mediterráneo".


El premio, està dotat amb 30.000 euros,  i el concedeix anualment el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per reconèixer l'activitat d'entitats i professionals de circ tant a Espanya com a l'estranger.  L'any passat va rebre el premi l'artista també andalús Miguel Ángel Moreno (Bolo).

Biografía

Segons explica l'INAEM, Rolabola Circo és una de les primeres companyies circenses andaluses amb perspectiva contemporània, transmissor del circ com a element educatiu i pedagògic, i ha dut a terme durant els seus 20 anys de trajectòria més de 100 tallers i cursos en universitats, col·legis i instituts. Ha gestionat espais propis com la Sala Piruetta, i ha participat en la gestió d'espais col·lectius, com la Carpa de Cubillas, a més de treballar amb més de 30 artites i desenes de professionals del circ i la cultura.

Alguns dels espectacles creats per Rolabola són Circolari, Charivari, Casa Paco, Plázidos Domingos o Cirkea, a més de l'últim Circo Mediterráneo.  En total sumen més de 1.000 funcions, algunes en festival i fires com Trapezi o La Bisbal, i d'altres en gires internacionals. També ha col·laborat amb ONGs com Pallassos sense Fronteres.

També ha distribuit material de circ i ha organitzat festivals com Circada, i el curs anual de Circ a la Universitat de Màlaga, des del 2007.

El Jurat

El Jurat del premi estava presidit per la directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Montserrat Iglesias, i en formaven part Maria Bustelo a proposta de la Unitat d'Igualtat de Gènere de la Universitat Complutense de Madrid i també Maria Teresa Colomer, María Folguera, Leandro MEndoza, Merche Ochoa, Jesús César i Miguel Ángel Moreno.


 

Compartiu aquesta notícia