Curs sobre Pedagogia lúdica del circ a càrrec d’Andrea Martínez
El cicle de formació de formadors/es organitzat per l’APCC conclou amb un curs de 16h sobre Pedagogia lúdica del circ el primer cap de setmana de desembre. La formació serà impartida per Andrea Martínez, professora de circ i circ social amb àmplia experiència en la formació d’infants.
El curs està destinat a formadors/es, monitors/es, animadors/es, directors/es i educadors/es de lleure, educadors/es i treballadors/es socials, mestres i persones que vulguin ampliar les seves eines i recursos pedagògics per treballar en l’àmbit infantil i juvenil.
El curs té com a objectiu iniciar a la pedagogia del circ i a les seves possibilitats educatives des d’una perspectiva lúdica, i s’hi donaran eines per poder introduir el tema del circ dins d’un context lúdic i educatiu, a través de jocs i de la pràctica de les tècniques base del circ: acrobàcia, malabars, equilibrisme i tècniques aèries, tot combinat amb jocs d’expressió corporal i posada en escena.
Aquí trobareu el formulari d'inscripció.
Andrea Martínez
Andrea Martínez Calzado és animadora sociocultural, formadora de circ i de circ social, formadora de formadors i artista. Formada artísticament a l’Escola de Circ Rogelio Rivel, Escola de Circ Carampa, Escola de circ Charivari, etc. Ha rebut formació pedagògica mutlidisciplinar a càrrec de Giocolieri ed Dintorni, del Cirque du Monde, de l’Associació Francesa de Circ Adaptat (AFCA), l’Ateneu Popular de 9barris i la xarxa europea EYCO, entre d’altres.
A més, és fundadora del Circ Menut, i cofundadora i responsable de formació de l’Escola de Circ d’Encirca’t: L’Esplai de Circ, a Arenys de Munt.
Andrea Martínez treballa en l’àmbit de la descoberta i l’ aprenentatge del circ, amb infants, joves i adults i també en l’àmbit social a centres d’educació reglada, escoles de circ i centres de lleure. Coordina projectes artístics i de formació en col•laboració amb La Central del Circ i és membre de la comissió de formació de l’APCC i membre la Federació Espanyola d’Escoles de Circ.
Programa del curs
El curs presentarà conceptes bàsics sobre pedagogia i didàctica, metodologies i dinàmiques de grup i analitzarà la planificació de sessions i avaluacions i la seguretat tècnica i pedagògica.
Aquest curs consta de continguts teòrics i pràctics:
•Continguts teòrics (4h):
S’abordaran conceptes sobre pedagogia i didàctica, metodologies i dinàmiques de grup.
S’analitzarà la planificació de sessions i avaluacions, la seguretat tècnica i pedagògica.
Parlarem d’edats evolutives i perfil de grups de treball
Fitxes i materials didàctics
•Continguts pràctics (12h):
S’introduiran exercicis, jocs i dinàmiques de grup per apropar-se als materials i a les tècniques de circ des del joc, dues hores per disciplina.
•acrobàcia de terra i portés (acrosport)
•malabars
•equilibri sobre el cable, rola i pilota
•aeris (si hi ha coneixement previ)
Jocs tradicionals , pautes a analitzar i transformar en joc circense.
Dinàmiques de grup, circuits estacionals i continuats.
Exercicis de creativitat i posada en escena.
Dades pràctiques
Dates i horaris
Dissabte 2 de desembre:
de 10h a 14h i de 15h a 19h.
Diumenge 3 de desembre:
de 10 a 14h i de 15 a 19h
Durada: 16 hores
Lloc: La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona
*Membres APCC: 80€
No membres: 100€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també als formadors/es de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, als membres d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que treballen en xarxa amb l’APCC, socis i sòcies de l’AGT i alumnes membres de les escoles associades a l’ACET.
Els diners només es retornaran en cas d’anul•lació del curs. Cal un mínim de 10 persones inscrites per poder fer el curs.
Inscripcions
Formulari d’inscripció AQUÍ
La inscripció només serà vàlida un cop facis la
inscripció online i ens enviïs a apcc@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Cajamar-APCC: 3058 0553 28 2720005661), indicant el teu nom i
el curs al qual t’inscrius.
Data límit d’inscripció
24 de novembre (sempre que hi hagin places disponibles)

El cap de setmana del 2 i 3 de desembre, amb una duració de 16h