Curs sobre Pedagogia lúdica del circ a càrrec d’Andrea Martínez

El cicle de formació de formadors/es organitzat per l’APCC conclou amb un curs de 16h sobre Pedagogia lúdica del circ el primer cap de setmana de desembre. La formació serà impartida per Andrea Martínez, professora de circ i circ social amb àmplia experiència en la formació d’infants.

El curs està destinat a formadors/es, monitors/es,   animadors/es,   directors/es   i  educadors/es  de  lleure,  educadors/es  i  treballadors/es  socials,  mestres  i  persones  que  vulguin  ampliar  les  seves  eines  i  recursos  pedagògics  per  treballar  en  l’àmbit  infantil  i juvenil.

El curs té com a objectiu iniciar a la pedagogia del circ i a les seves possibilitats educatives des d’una perspectiva lúdica, i s’hi donaran eines per  poder  introduir  el  tema  del  circ  dins d’un context lúdic i educatiu, a través de jocs i de la  pràctica de les tècniques base del circ: acrobàcia, malabars, equilibrisme  i  tècniques  aèries,  tot  combinat  amb  jocs  d’expressió corporal i posada en escena.

Aquí trobareu el formulari d'inscripció.
 

Andrea Martínez
Andrea Martínez Calzado és animadora sociocultural, formadora de circ i de circ social, formadora de formadors i artista. Formada artísticament a l’Escola de Circ Rogelio Rivel, Escola de Circ Carampa, Escola de circ Charivari, etc. Ha rebut formació pedagògica mutlidisciplinar a càrrec de Giocolieri  ed  Dintorni,  del  Cirque  du  Monde,  de  l’Associació  Francesa de Circ Adaptat (AFCA), l’Ateneu Popular de 9barris i la xarxa europea EYCO, entre d’altres.

A més, és fundadora del Circ Menut, i cofundadora i responsable de formació de l’Escola de Circ d’Encirca’t: L’Esplai de Circ, a Arenys de Munt.  
 

Andrea Martínez treballa  en  l’àmbit  de  la  descoberta  i  l’  aprenentatge  del  circ,  amb  infants,  joves  i  adults  i  també  en  l’àmbit  social  a    centres  d’educació  reglada,  escoles  de  circ  i  centres  de  lleure.  Coordina  projectes  artístics  i  de  formació  en  col•laboració  amb  La  Central  del  Circ  i  és  membre  de  la  comissió de formació de l’APCC i membre la Federació Espanyola d’Escoles de Circ.


Programa del curs
El curs presentarà conceptes bàsics sobre pedagogia i didàctica, metodologies   i   dinàmiques   de   grup i analitzarà la planificació de sessions i avaluacions i la seguretat tècnica i pedagògica.


Aquest curs consta de continguts teòrics i pràctics:
•Continguts teòrics (4h):
S’abordaran    conceptes    sobre  pedagogia  i  didàctica,  metodologies i dinàmiques de grup.
S’analitzarà la planificació de sessions i avaluacions, la seguretat  tècnica i pedagògica.
Parlarem d’edats  evolutives i perfil  de grups de treball  
Fitxes i materials didàctics
•Continguts pràctics (12h):
S’introduiran  exercicis,  jocs  i  dinàmiques  de  grup  per  apropar-se als  materials i a les  tècniques de circ des del  joc, dues hores per disciplina.
•acrobàcia de terra i portés  (acrosport)
•malabars
•equilibri sobre el cable, rola i pilota
•aeris (si hi ha coneixement previ)

Jocs tradicionals , pautes  a analitzar i transformar en joc circense.
Dinàmiques de grup, circuits estacionals i continuats.
Exercicis de creativitat i posada en escena.


Dades pràctiques


Dates i horaris
Dissabte 2 de desembre:
de 10h a 14h i de 15h a 19h.
Diumenge 3 de desembre:
de 10 a 14h i de 15 a 19h
 

Durada: 16 hores
Lloc: La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona
*Membres APCC: 80€   
No membres: 100€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també als formadors/es de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris,  als membres  d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que treballen en xarxa amb l’APCC, socis i sòcies de l’AGT i alumnes membres de les escoles associades a l’ACET.


Els diners només es retornaran en cas d’anul•lació del curs. Cal un mínim de 10 persones inscrites per poder fer el curs.


Inscripcions
Formulari d’inscripció AQUÍ
La inscripció només serà vàlida un cop facis la
inscripció online i ens enviïs a apcc@apcc.cat el comprovant de l’ingrés bancari (Cajamar-APCC: 3058 0553 28 2720005661), indicant el teu nom i
el curs al qual t’inscrius.


Data límit d’inscripció
 24 de novembre (sempre que hi hagin places disponibles)

El cap de setmana del 2 i 3 de desembre, amb una duració de 16h

Compartiu aquesta notícia