València comptarà amb un espai de circ al barri del Cabanyal

L’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana i l’Associació Valenciana de Circ estan redactant un projecte per convertir unes naus del barri del Cabanyal de València en un espai de circ. L’objectiu és disposar d’un espai de circ, amb impacte social i cultural al barri, que sigui gestionat entre les dues associacions i amb les administracions públiques. 


De fet les associacions fa temps que reclamen a l’Ajuntament valencià un espai de circ, i al 2016 el Servei d’Acció Cultural municipal els va proposar utilitzar unes naus al barri del Cabanyal, però estan en molt mal estat i cal una reforma profunda perquè es puguin utilitzar.


L’Ajuntament ha presentat un projecte de reforma que es durà a terme durant el 2018, per tal que el 2019-20 ja es puguin utilitzar. Les dues entitats de circ s’han unit en un projecte comú per gestionar el futur espai juntament amb les administracions, i per això estan redactant-ne el projecte de gestió.


El nou equipament funcionarà com a centre d’exhibició del circ valencià, i també acollirà entrenament i assaig, així com investigació i creació i formació continuada. A més, treballarà en xarxa amb les entitats de la ciutat i l’entorn social de València.

Les associacions APCCV i AVC treballen amb l’Ajuntament per transformar unes antigues naus en un centre de circ

Compartiu aquesta notícia