Andrea Martínez, protagonista de la primera entrevista a Professionals del Circ Social

El projecte "12 mesos, 12 històries" sobre professionals del Circ social endegat per l'Ateneu Popular de 9Barris per aquest 2018 té Andrea Martínez com a protagonista del mes de gener. Andrea és animadora sociocultural, artista de circ, trombonista, i formadora de circ social. Ha viatjat per diferents països i ciutats a través de la xarxa EYCO, i de la FEECSE. En l'actualitat treballa com a formadora en Circ Menut i en l'Associació Cultural Esplai de Circ a Arenys de Munt (Catalunya) i com a artista en les companyies Masnou Orleans Jazz Band i ZeroCirc.

Andrea Martínez explica que el circ és "un art d'intervenció social, un art de transformació, un mitjà d'expressió. Un àmbit que serveix per socialitzar, compartir, créixer i desenvolupar-se com persones usant el circ com a eina de partida". Per ella, quan va conèixer el circ "vaig descobrir un món ple de possibilitats, un món en què les persones poden expressar-se, relacionar-se i conèixer-se amb altres mirades, des de la llibertat, des de la integració, el respecte i la col·laboració.

Podeu llegir l'entrevista sencera en l'enllaç adjunt.

El projecte "12 mesos, 12 històries" vol posar llum sobre la diversitat de pràctiques que hi ha al voltant del circ social i sobre la seva qualitat i impacte al territori. Donar la veu als i les professionals és escoltar directament a una part important dels que construeixen educació, circ i transformació social cada dia. Cada mes es publicaran entrevistes, que es donaran a conèixer a la web de l'Ateneu i a través de les xarxes socials, des de l'APCC també ens en farem ressò. En total, hi participaran sis professionals de Catalunya, tres de l'estat espanyol i altres tres internacionals.

Aquest projecte està coordinat per Antonio Alcántara “Jese” i l’Aïda Ballester, dos amants del circ, l‘educació i la transformació social i alhora membres de l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9 Barris.

L'Ateneu Popular de 9Barris engega un projecte en què cada mes entrevistarà a un professional diferent

Compartiu aquesta notícia