Tandarica Circus inicia aquest diumenge la seva darrera gira a Tortosa

Aquest proper diumenge, l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà la primera funció de la darrera temporada de l’espectacle Tandarica Circus de la companyia de circ vallenca Passabarret. La peça ha estat quinze anys en cartell, i aquest any s’acomiada dels escenaris, després de viatjar per tot tipus d’escenaris i festivals de Catalunya, Espanya, França, Holanda, Jordània, Cuba o Colòmbia. La darrera gira de Tandarica Circus comença a la sala Gran de l’Auditori, a les dotze del migdia i dins de la programació estable familiar.
 
“Durant molt de temps, la gent coneixia més a la Tandarica que al propi nom de Passabarret, explica l’artista David Sancho. “I podríem eternitzar-lo, segurament, perquè cap any hem baixat de les trenta funcions, però creiem que és millor acabar-lo per poder engegar nous projectes de futur”, afegeix.De fet, aquest passat 2017, Cia. Passabarret ha portat l’espectacle per escenaris de tot l’Estat, en una gira que va acabar al Festival Al Aire Puro de Bogotà.
 

L’espectacle ha evolucionat  durant aquests 15 anys, i s’ha presentat en diferents formats, amb músics en directe, amb el pallassos Jango Edwards, o en versió itinerant amb carpa pròpia. “L’essència dels pallassos sempre ha estat la mateixa, especialment la seva actitud rockera i boja, però els números i el contingut general ha canviat tant que el primer espectacle que vam fer i el que presentarem durant aquest 2018 no tenen pràcticament res a veure”, comenta Sancho.
 

Cal destacar que la llarga vida d’aquest espectacle no és habitual, com tampoc ho és la llarga trajectòria de la companyia Passabarret, creada el 1995. Actualment  són la companyia degana del gènere al Camp de Tarragona.
 
Cia. Passabarret és l’única empresa especialitzada en circ de Tarragona. Ofereixen producció, creació i distribució d’espectacles de circ i pallasso, però també tenen escola pròpia a Valls, anomenada La Circoteca, on realitzen cursos regulars i puntuals per infants, joves i adults. A més, ofereixen activitats en diferents formats als centres escolars, superant l’any 2017 els tres mil infants que van visitar les seves instal•lacions durant la primavera. Són també divulgadors del gènere (tenen una col•lecció pròpia de llibres amb Editorial Cossetània) i promotors de tot tipus d’activitats relacionades amb el món del circ, a més de mantenir la seu provincial de Pallassos Sense Fronteres. Actualment estan en plena producció de tres espectacles nous, dos propis i un d’extern, que s’estrenaran gradualment durant aquest 2018

L’espectacle de Cia. Passabarret porta ja quinze temporades en cartell i més de cinc-centes funcions realitzades

Compartiu aquesta notícia