Neix Festival Zero, un nou festival dedicat a les arts escèniques

Aquest mes de febrer neix el Festival Zero, una proposta impulsada per l’associació Teatres en Xarxa, amb l’objectiu de sorprendre i atrapar nous públics. Fins ara aquests teatres feien esforços per apropar la programació comercial que es fa a Barcelona, i ara fan un pas endavant: compartir un teatre de proximitat amb el públic i que mostri els nous llenguatges escènics contemporanis, habituals a les sales alternatives de Barcelona i que tenen menys accés a les gires.


Els espectacles escollits per unanimitat, són tres i recorreran sis teatres de la Xarxa, Teatre Despí, de Sant Joan Despí; Teatre Núria Espert, de Sant Andreu de la Barca; Teatre Municipal Cooperativa, de Barberà del Vallès; Teatre Clavé, de Tordera; Can Massallera, de Sant Boi i Teatre Auditori, de Llinars del Vallès. La temporada vinent ja es podrà comptar també amb el Teatre del Vendrell.


Us deixem informació dels espectacles programats:


AKA (Also Known As) ha nascut a la Sala Flyhard. És un monòleg sobre la identitat d'un noi, en Carles, que parla de l'amor, de qui és ell, de la seva història… I el públic interactua com a oient, no com a espectador. "El públic és el seu còmplice, el seu jutge. La societat que incideix en la seva història." Una dramatúrgia de Daniel J. Meyer i dramatúrgia de Montse Rodríguez, que interpreta Albert Salazar. Comença el recorregut el 16 de febrer a Sant Joan Despí.


Conseqüències, de Cia Moveo

Guardonat amb el Premi de Públic de FiraTàrrega 2017 i forma part del programa FiraTàrrega. Suport a la creació. És un espectacle de dansa dirigit per Stéphane Lévy, amb Marta Hervàs, Xavi Palomino/Neilor Moreno, Núria Planes, Pino Steiner i Adrià Viñas. Coproducció de FiraTàrrega amb Festival Internacional do Teatro da Rua Imaginarius (Portugal).  Conseqüències engega a Sant Joan Despí, el 17 de febrer.


Mi gran obra, de David Espinosa

Espinosa es va inventar Mi gran obra a partir de pensar què faria si disposés del teatre més gran del Planeta, 300 actors en escena, una orquestra militar, una banda de rock, animals, cotxes i un helicòpter. I ho va fer pensant en gran i actuant en petit. I assegut en una taula, mou i fa viure els seus personatges i els seus elements, tots en miniatura, fins al punt que "he de mirar amb aquelles ulleres binoculars de les òperes per moure-les bé!" Són figures de maquetes de tren, joguines diverses a les que Espinosa dóna vida mostrant un retrat social del món i dels tòpics de la societat, tot canviant les figures de lloc.  Mi gran obra comença el 17 de febrer a Sant Joan Despí. Hi caben 20 persones per sessió.


El Festival Zero proposa també activitats paral•leles als espectacles a cada ciutat i tenen un programa de incorporar el Festival a les escoles, fent-t'ho dins o convidant els alumnes. Per altra banda s’ha dissenyat una performance sobre el tema de la identitat per interactuar amb el públic abans o després de l'espectacle.

Compartiu aquesta notícia