L'APCC dóna suport a la vaga a favor dels drets de les dones

La Junta de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) dóna suport a la vaga convocada per aquest dijous 8 de març per reivindicar els drets de les dones. Des de l'APCC  animem als i les professionals del circ a adherir-se a la convocatòria de sindicats i organitzacions i participar en les diferents activitats de mobilització organitzades, com la manifestació convocada a les 18h30 a Jardinets de Gràcia de Barcelona, entre d'altres.

L'oficina de l'APCC també fa vaga

El personal de l'oficina de l'APCC farà vaga aquest dijous, per qualsevol consulta us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del mail apcc@apcc.cat i us contestarem divendres. Tingueu en compte que aquest dijous tampoc enviarem el butlletí setmanal per a socis i sòcies, trobareu la informació que anem penjant a la part interna de la nostra web.

Comunicat de Dones i Cultura

Tot seguit us fem arribar el Comunicat del col·lectiu Dones i Cultura amb motiu de la vaga convocada:

Dones i Cultura és un col•lectiu que en mig any aglutina unes 800 dones, lesbianes i trans treballadores de diversos sectors culturals de tot el territori català. Analitzem el nostre entorn cultural des d'una perspectiva de gènere i feminista, denunciant les desigualtats i reclamant més presència. Donem visibilitat a la pràctica feminista per enriquir la societat i lluitem per aconseguir unes condicions laborals dignes de creadores, gestores, tècniques, curadores, investigadores, etc. a l’entremat cultural. No és una qüestió només individual sinó que hem d’erradicar els estereotips i narratives sexistes, i en definitiva, acabar amb les desigualtats del sistema heteropatriarcal. Per tant, us animem que vingueu a la Vaga Feminista del 8 de Març.
 
Si ets dona i treballes al sector de la cultura has de saber que:
•         És una vaga general de 24h convocada per sindicats (CGT, CNT i IAC). Encara que no formis part de cap dels sindicats convocants, TENS DRET A FER VAGA.
•         El sector cultural és divers però, tant si ets assalariada, estàs contractada per un dia o ets autònoma, TENS DRET A FER VAGA.
•         La precarietat del sector cultural fa que moltes treballem sense estar contractades, si és el teu cas, ALERTA! No estàs coberta legalment per la convocatòria. Així i tot, pots fer vaga de consum, pots compartir informació i pots sumar-te a les mobilitzacions. És una redefinició de vaga: no se centra en una idea de vaga basada només en la feina assalariada; parem de treballar, d’estudiar, de cuidar i de consumir.
•         Si tens qualsevol conflicte o sents que no se’t respecta el teu dret a fer vaga, NO ESTÀS SOLA, el col•lectiu Dones i Cultura som aquí: donesicultura@gmail.com
Si ets home i treballes al sector de la cultura, pots informar-te, donar suport a les teves companyes i preguntar què necessiten.
 
8 de Març - Vaga Feminista
Passeig de Gràcia/Diagonal 18:30
#VagaFeminista

Aquí trobareu el comunicat del col·lectiu Dones i Cultura

Compartiu aquesta notícia