El 10è Sismògraf aposta pel circ coreografiat

La desena edició del festival de dansa Sismògraf aposta pel circ coreografiat en la seva secció “L’erupció”, amb la programació ‘espectacles com Cuculand Souvenir, de Roberto Olivan, Analepsis de Paula Quintas i Maibaum de Jordi Galí, a més de l’estrena a Catalunya del nou espectacle de Marta Torrents, titulat Brut. El certament s’allargarà del 19 al 22 d’abril a Olot.

En total el Sismògraf programa 27 espectacles, amb una línia més compromesa socialment i política, amb artistes que tracten temes com les migracions, les desigualtats de gènere, etc.

El festival ha coproduït cinc espectacles: Set of sets de Guy Nader i Maria Campos (GN | MC), Mol•leculari de la Lipi Hernández, Cuculand Souvenir de Roberto Olivan, Fosques de Cia. Las Lo Las, Cia. El Paller i Art Estudi i C.O.S de Vero Cendoya. Es tracta de produccions que són més grans i on hi ha més ballarins i més músics que mai, segons s’explica des del Sismògraf.


En el marc del festival Sismògraf, s'organitza també un itinerari d'activitats relacionades amb la dansa adreçades a professionals de les arts escèniques. S'hi ha inclòs una masterclass dirigida per Los Moñekos o la proposta Cites sobre rodes organitzades per G.R.U.A. (Grup de Recerca d'Universos Artístics), en què deu artistes i deu programadors viatjaran en autocar cap a un indret sorpresa.

També es faran presentacions de peces de dansa en procés de creació: Pilar de dos ballat, de Clàudia López i Raquel Viñuales (peça guanyadora del II Premi Delfí Colomé) i Hippos, de Zum Zum Teatre i Quim Bigas. I trambé s'ha encarregat a tres experts que despleguins les seves 'Mirades' personals cap a la dansa: seran Ester Vendrell, Júlia Bertran i Quim Bigas.

Al Sismògraf també s'hi reuniran els 10 programadors que durant els darrers dotze mesos han estat participant en el PRO365, un projecte d'acompanyament per a professionals de la gestió escènica de Catalunya en l'àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània.

Descomptes per a socis i sòcies de l'APCC

Recordeu que els socis i sòcies de l'APCC disposeu d'un descompte del 50% en l'acreditació professional al festival. Aquí podeu consultar  les avantatges que ofereix aquesta acreditació.

Del 19 al 22 d’abril Olot acull l’estrena a Catalunya de Brut, el no espectacle de Marta Torrents.

Compartiu aquesta notícia