Més de 150 persones participen a la segona Trobada d'escoles de circ a Tiana

El passat 14 d'abril Tiana va acollir la segona Trobada d'escoles de circ de Catalunya, que va reunir a alumnes de fins a set centres diferents, amb un total de més de 70 infants i 80 pares i mares. Aquesta trobada és un dia per intercanviar i compartir coneixements, un dia per enforitr la comunitat educativa en circ i per preservar l'esperit d'unió que sempre ha caracteritzat el circ, han explicat les escoles.

Els centres participants van ser Quina Gràcia i l'Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona, L'Excèntrica de Santa Coloma de Gramenet,  L'escola Circ Ampa Tiziana de Tiana, l'escola CircLos de Santa Maria de Palau Tordera, L'escola L'Esplai de Circ d'Arenys de Munt, i l'Escola de circ  de la Bisbal de l'Empordà.

La jornada va tenir un programa  complert format per tallers de circ oberts de llit elàstic, trapezi, teles, malabars, acrobàcia, equilibris amb pilota, cable i monocicles i un taller de clown per als pares i mares. Al migdia es va celebrar un dinar de carmenyola en grup, i en acabar es va preparar una mostra dels alumnes de les diferents escoles de circ que van participar,  uns grans petits artistes per una estona. El mal temps va fer anul·lar el passacarrers previst, però tot i així Manolo Alcántara va representar el seu espectacle Rudo.

L'organització de la trobada ha estat voluntària, espontània, autogestionada i totes les activitats van ser gratuïtes. Enguany l'Ajuntament de Tiana va col.laborar amb l'organització de la trobada, va obrir les portes de l'escola Lola Anglada, va aportar les infraestructures i serveis necessaris per porta a terme l'activitat i va aportar l'espectacle final de la jornada, programat en el marc del dia mundial del circ.

Des de les escoles organitzadores es confirmar que "és motivador veure com cada cop som més les escoles i espais de circ per a infants i joves consolidades arreu del territori  català".Cada cop són més les famílies que confien i escollen aquesta activitat amb finalitat formativa, lúdica o inclòs terapèutica". "És una realitat que el circ és una potent eina educativa, una activitat que aporta grans beneficis a les persones que ho practiquen", afirmen.

Un dia per intercanviar i compartir coneixements i fer comunitat

Compartiu aquesta notícia