La companyia Passabarret estrena l’adaptació en clau de circ de la novel•la ‘Josafat’

El pròxim 28 d’abril  s’estrena al Teatre Principal de Valls Josafat, la nova creació de la companyia Passabarret interpretada per Oriol Llop i Maria Cavagnero sota la direcció d’Adrian Schvarsztein.  Es tracta d’una adaptació de la novel•la de Prudenci Bertrana convertit en un espectacle familiar amb diferents tècniques de circ com els equilibris, el llançament de ganivets, la perxa xines o el quadrant.


La música corre a càrrec de Guillermo Cides, especialista mundial en stick, un instrument poc conegut que és una barreja entre un baix i una guitarra. L’espectacle també es podrà veure al Teatre de Tarragona el pròxim 6 de maig, a Fira Trapezi Reus el 13 de maig i al Morell el 19 de maig.

 Es tracta d’una de les poques adaptacions en circ d’una obra literaria, el que ha suposat un repte per la companyia Passabarret. Oriol Llop explica que “el personatge de Josafat és molt excèntric, i ens ajuda molt a l’hora d’interpretar-lo. De fet, ve a ser un Geperut de Notre Dame a la catalana”. ‘Josafat’ va ser escrita en plena època del modernisme català, l’any 1906, i és una de les obres més importants de Bertrana.

Josafat és una novel·la amb un important contingut sexual i a l'hora de fer l'adaptació,  “nosaltres li hem donat la volta a aquest fet”, comenta Llop, “canviant les referències passionals per la passió dels números de circ. Crec que hem aconseguit una bona adaptació, apta per públic familiar”."
 
Josafat és una coproducció de La Circoteca amb la Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls, i s’ha realitzat en residència al Teatre Principal de Valls i el Convent de les Arts d’Alcover. A més, té el suport de l’Ajuntament del Morell, l’Ajuntament de Tarragona, Stick Center, Trapezi Fira del Circ de Catalunya i Litterarum Fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre.
 

Els protagonistes són Oriol Llop i Maria Cavagnero, sota la direcció d’Adrian Schvarzstein

Compartiu aquesta notícia