Sant Martí de Circ torna el 7 i 8 de juliol al barri del Besòs i el Maresme

El Sant Martí de Circ es consolida enguany amb la seva segona edició, que tindrà lloc al barri del Besòs i el Maresme de Barcelona el cap de setmana del 7 i 8 de juliol. El festival manté el seu petit format amb un total de quatre espectacles, un espectacle itinerant i un cabaret. S’amplien els tallers de circ, que iniciaran la programació els dos dies, tant dissabte com diumenge perquè els més petits puguin conèixer diferents disciplines de circ com els malabars o l’equilibrisme.

Aquí podeu consultar tot el programa.

El festival, que forma part del programa d´activitats d´Estiu al Barri del Besòs i El Maresme, enguany és possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, que se suma a la de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). Novament la direcció artística corre a càrrec de la cooperativa d’artistes CoopdeCirc.

Programació gratuïta i familiar
La programació de circ es concentrarà al voltant de l’antic cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim. Tots els espectacles i tallers són gratuïts i començaran a partir de les 17h de la tarda de dissabte i diumenge.

Sant Martí de Circ acull una programació per a totes les edats, que recull les diferents línies artístiques del circ que es fa actualment. En la majoria dels casos es tracta d’artistes joves, com les companyies catalanes Hotel Iocandi o Vöel, i d’altres de l’Estat espanyol com Faltan 7 i Irene de Paz, però el festival també acull artistes de llarga trajectòria, com Los Barlou, Guga i Silvia i Ramiro Vergaz. La direcció artística ha tingut en compte el criteri de la paritat i hi haurà presència equilibrada entre homes i dones en la programació de tot el festival. 

Tant dissabte com diumenge, el Sant Martí de Circ començarà amb els tallers infantils a càrrec de CoopdeCirc, on els més petits podran fer malabars amb diàbolos, pilotes, passejar damunt d’un fil, enfilar-se a un trapezi, etc.

Dissabte els espectacles programats són La madeja, de la funambulista Irene de Paz, una proposta d’equilibri sobre cable sobre l’art de teixir, i Express, on la companyia  Faltan 7 mostrarà les seves habilitats en mans mans i bàscula, en un espectacle amb vuit artistes en escena que ens expliquen amb acrobàcies el funcionament trepidant d’una agència de missatgeria. El mateix dia la companyia especialitzada en xanques Todozancos oferirà el seu espectacle itinerant amb aromes, colors i ritmes d’Orient que mourà el públic entre els diferents espais del festival.

Diumenge, després del taller es podrà veure  Esquerdes, el primer espectacle d’Hotel Iocandi que ja ha viatjat per diferents països d’Europa i fins i tot a Taiwan. Un espectacle que combina equilibris, aeris i música en directe a càrrec de Joana Gomila. Continuarà la programació Set up de la companyia Los Barlou, formada per artistes ja consolidats com Miner Montell, Boni i Dani Patillas. Interpreten tres excèntrics personatges que ens oferiran un espectacle còmic amb màgia, monocicles i equilibris.

El Sant Martí de Circ acabarà amb el Cabaret, que presentaran les membres de la companyia La Bien Querida, i hi actuaran cia Vöel amb acrobàcies aèries; la companyia Du’k’to amb acrobàcia a terra i dansa; Guga i Sílvia amb el seu número d’equilibrisme i acrobàcia; Juana Beltrán, especialista en verticalisme i Ramiro Vergaz, expert en malabars.

Una iniciativa de l’APCC
Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), situada a La Central del Circ al Parc del Fòrum. L’APCC és l’encarregada de gestionar aquesta fàbrica de creació dedicada al circ.

L’objectiu del festival, de petit format, és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri del Besòs i el Maresme (districte de Sant Martí) i les seves entitats. La primera edició del 2017 va ser una aposta de l’APCC per endegar un projecte d’exhibició de circ amb l’objectiu que el consistori compartís aquest projecte com ho ha fet enguany a través del Pla de Barris.

El festival engloba una programació d’artistes emergents dedicats al circ actual i contemporani, i vol oferir oportunitats de mostrar els espectacles dels més de 300 socis i sòcies de l’APCC.

Sant Martí de Circ és possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona) i de l’APCC.

També col•laboren en aquest edició La Central del Circ, Fira Trapezi, Cíclicus i  l’espai de circ Cronopis.

L’APCC és una organització sense ànim de lucre que a la vegada rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.  

Compartiu aquesta notícia