S'aprova per unanimitat l’informe per a l’elaboració d’un Estatut de l’Artista

La comissió de cultura del Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat l’informe per a l’elaboració d’un Estatut de l’Artista, que té com a objectiu reconèixer les especificitats de l’ocupació en l’àmbit cultural. Ara cal esperar que aquest informe passi al ple del Congrés i se’n desprenguin mesures concretes que facin avançar el sector cultural.

El text aprovat compta amb 75 recomanacions, que recullen en gran part les 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura que va presentar el CONCA i les associacions sectorials durant el 2016.

L’objectiu de l’informe aprovat per la comissió de cultura del Congrés és proposar una millor regulació en diferents aspectes relacionats amb la fiscalitat, la protecció laboral i la Seguretat Social dels treballadors/es culturals. El pròxim pas és que aquest informe s’aprovi al ple del Congrés.

Entre d’altres, les propostes proposen la compatibilitat entre les prestacions per jubilació i els ingressos derivats dels drets d’autor entre els professionals que no arribin a uns ingressos mínims o la rebaixa en la retenció de l’IRPF per a contractes de duració inferior a un any.

L'informe recull gran part les 36 propostes per a la millora de la condició professional presentades pel CONCA

Compartiu aquesta notícia