Oberta la convocatòria per als premis Zirkòlika

 Els premis al circ català Zirkòlika han obert la convocatòria perquè les companyies proposin els seus espectacles per a les diferents categories de  produccions. Poden participar en els premis qualsevol producció i acció de circ que s’hagi pogut presenciar a Catalunya durant el darrer any. S’ha de tractar d’espectacles produïts o coproduïts a Catalunya i que encara estiguin en situació de ser programats. En la categoria d’iniciatives de projecció de circ a Catalunya es poden presentar projectes que ajudin i fomentin el circ català.

Les candidatures es poden dur a terme fins el 5 de novembre de 2018, i els premis es lliuraran en una gala el pròxim 19 de desembre. Les companyies que s’hi vulguin presentar han d’omplir aquest formulari o enviar un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com amb la nformació de l’espectacle.

El jurat estarà format per experts designats per l’organització dels premis, valorarà totes les propostes rebudes i podrà proposar altres candidatures. Els membres del jurat no poden estar nominats i es reuniran tres vegades per decidir primer la llista de nominats i després la llista definitiva dels premiats.

Com informa Zirkòlika, tots els guardonats són susceptibles de rebre una retribució de tipus econòmic o material o servei professional que pot provenir d’un patrocinador privat o de la pròpia organització dels premis.

Les categories dels premis Zirkòlika 2018 són les següents:

1. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer. Aquest premi reconeix la millor producció de circ en format de carrer. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.

2. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carpa o sala. Aquest premi reconeix la millor producció de circ en format de carpa o sala. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.

3. Premi Zirkòlika al millor número de circ. S’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà tècnicament el número i també la seva posada en escena. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

4. Premi Zirkòlika a la millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professional. També es pot concedir el premi a un/a artista novell/a que destaqui per les seves qualitats tècniques o creatives i tingui, a parer del jurat, una gran projecció de futur.

5. Premi Zirkòlika a la millor iniciativa per a la projecció del circ. Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

6. Premi Zirkòlika especial. És un premi obert. El jurat podrà concedir aquest premi a una trajectòria artística o a algun aspecte important d’un espectacle presentat aquest darrer any en relació a la seva posada en escena, música, direcció, etc. que destaqui per la seva qualitat.

7. Premi Zirkòlika de votació popular. Aquest premi el vota el públic i els aficionats al circ. Per participar-hi cal enviar un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com posant en l’assumpte ‘premi Zirkòlika de votació popular’, i enviar el nom de l’espectacle, la companyia i el lloc on s’ha vist la producció. També cal posar el nom complet i un telèfon de contacte.

8. Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ. Aquest premi el decideix el jurat en base a tots els espectacles que presentin la seva candidatura. El guanyador es beneficiarà d’una gira per 4 ciutats catalanes valorada en 20.000€. Aquest premi reconeix la millor producció de circ d’una companyia catalana. Aquí podeu consultar les bases del premi 2017.

Els guardons es lliuraran el 19 de desembre a Barcelona

Compartiu aquesta notícia