Del 14 al 21 d’octubre tornen els pallassos a Cornellà de Llobregat

Del 14 al 21 d’octubre torna a Cornellà de Llobregat el Festival Internacional de Pallassos, un certamen bianual creat en homenatge a Charlie Rivel. Des de 1992, el Festival distingeix amb el guardó del Nas d’Or, una reproducció del nas que utilitzava Charlie Rivel, a personalitats divulgadores del món dels pallassos i pallasses, com Tortell Poltrona, Leo Bassi o Angie Rosales dels Pallapupas. Enguany s’ha atorgat a Claret Papiol, conegut com Claret Clown, per la renovació del llenguatge del pallassos clàssic durant els seus 40 anys de trajectòria artística.

Claret Papiol és pallasso, actor i formador, i és cofundador de les companyies Germans Poltrona i Circ Cric. Amb la seva pròpia companyia Claret Clown ha fet gires internacionals i també ha treballat com a presentador de circs com els Raluy.

La programació del festival, dirigit per Jordi Juanet Boni, inclou la coproducció del festival a càrrec de la companyia BUCRAA BEIA CIRCUS, amb el seu espectacle El gran final. A més, durant els diferents dies del festival es podrá veure la gala Alapista, presentada per Jimena Cavalletti.

El festival ocuparà diferents sales  on actuaran Pepa Plana i Nöel Olivé amb el seu espectacle Veus que no veus, el pallasso britànic Chris Lynam o la companyia gallega Pistacatro.  També s’estrenarà el nou espectacle de la pallassa Fanny Giraud amb “Juntos”
La programació també ocuparà  diferents espais de carrer de Cornellà, amb pallassos i pallasses com Cirquet Confetti, Albert Vinyes, Gromic o Cris-is. També es podrà veure Circ Vermut, Adrian Schvarsztein, Pannettone Brothers, Javier Ariza, Bergamotto o La Tal.
Per als infants també s’han organitzat tallers de circ, i hi haurà dues exposicions de fotografies i tallers per a professionals com el del pallasso italià Paolo Nanni.

El Festival Internacional de Pallassos nomena Claret Papiol com a Nas d’Or 2018

Compartiu aquesta notícia