Una setantena d’espectacles formen part del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Del 14 al 21 d’octubre Cornellà de Llobregat acull la 18a edició del Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel, una cita bianual amb l’humor que enguany acollirà una setantena d’espectacles d’una cinquantena de companyies. El Festival atorgarà el Nas d’Or a Claret Papiol, més conegut com a Claret Clown, per la seva renovació del pallasso clàssic durant més de 40 anys de trajectòria. Els espectacles es repartiran per places i carrers, mercats, escoles i casals de la ciutat.

Enguany la direcció artística del festival ha anat a càrrec de Jordi Joanet “Boni”, actualment a la companyia Los Barlou, i que ja va codirigir el certamen el 2010 amb Alex Navarro. Especialista en malabars  i monocicle, ha format part de companyies com Elegants o Boni & Caroli. Boni també ha estat president de l’APCC del 2006 al 2010.

Nas d’Or a Claret Papiol
El Festival ha decidit atorgar el nas d’or del FIPC 2018 a Claret Papiol i March, Claret Clown, per la seva renovació del pallasso clàssic al llarg de més 40 anys de trajectòria. És cofundador de les Cies. “Germans Poltrona”, “Circ Cric”, “Cia. Còmica La Ganga”. I amb la seva companyia CLARET CLOWN, quatre vegades guardonada, ha recorregut mitja Europa i Àfrica. El lliurament del Nas d’Or es farà el dijous dia 18 d’octubre durant la gala inaugural a la Carpa del festival.


Gala ALAPISTA

Com en l’edició anterior, el festival organitza una gala de pallassos/es que tindrà lloc a la Plaça Catalunya de Cornellà i estarà dirigida i presentada per Jimena Cavalleti. A la Gala participaran diferents artistes internacionals i Claret Clown hi farà un versió personal del famòs número de Charlie Rivel.
Entre d’altres, actuaran al festival Pepa Plana amb el seu nou espectacle Clàssiques, Paolo Nani, Agà Boom, Chris Lynam i Las XL, entre d’altres com Cirquet Confetti o Pannettone Brothers.

Enguany el festival aposta per donar suport a joves companyies que comencem la seva carrera i que els ha reservat un lloc a la programació. Cies com Lepuant, Trasla2, Filigranes o Mireia Miracle, entre altres, que presentaran els seus espectacles dins la programació del FIPC.
 
Coproducció del Festival

Per primer any el festival va obrir una convocatòria per a coproduir un espectacle de nova creació i l’escollida ha estat  la companyia Bucráa Circus, amb l’espectacle El gran final que s’estrenarà dissabte 20 d’octubre.. Es tracta d’una aposta del certamen per donar ajut econòmic i logístic a un projecte de pallassos en fase de construcció.

“El Gran Final” pretén ser una tragicomèdia que basa la seva essència en el retrobament de dos pallassos, els quals van haver de separar-se fa molts anys a conseqüència de l’esclat d’una guerra civil. Aquesta guerra els interromp la última funció just abans del seu gran acte final. El conflicte els obliga a prendre camins separats i no tenir mai més contacte l’un amb l’altre. És ara, després de més de 30 anys, infinites passes, una lluita diària i constant per la supera-vivència, i un cos envellit, quan es retroben i decideixen acabar els seu “Gran Final”.

Descompte per a socis/es

Els socis i sòcies de l'APCC podeu gaudir d'un descompte del 10% en la compra d'entrades online per al festival.
 

Del 14 al 21 d'octubre arriba una nova edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà - Memorial a Charlie Rivel, que enguany celebra la seva 18a edició

Compartiu aquesta notícia