El projecte Nilak organitza un cabaret per recollir fons

Divendres 5 d’octubre, La Central del Circ acull el cabaret de Nilak – circ teatre itinerant, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer el circ i les arts escèniques a tots aquells llocs de Catalunya que no compten amb equipaments culturals. El cabaret, amb taquilla inversa, serveix per recollir fons per fer realitat aquest projecte.

La cia.Vaques ha dirigit el cabaret que compta amb la participació de Celso i Frana (Compañía de circo “eia”), Clara Prieto i Sarah Anglada (Los Moñekos) i Joan Lavandeira.

La vetllada, que comença a les 20h, també ha comptat amb les actuacions musicals de Las Microondas (Asvin Lopez) i Paula Grande. La part gastronòmica va a càrrec de La petita massa (Marco Lissia i Valeria Cherubini).

Projecte Nilak

Nilak és un projecte de carpa itinerant que vol apropar el circ i les arts escèniques a les comarques catalanes sense equipaments teatrals. El projecte es basa en el caràcter nòmada del circ, per tal de fer arribar sobretot el circ, però també les altres arts escèniques, a petits nuclis urbans que actualment no gaudeixen d'oferta d'arts escèniques.

Nilak basarà la seva programació en les propostes de circ contemporani de diferents companyies catalanes, per tal d'apropar les noves dramatúrgies a comarques en què no es poden veure espectacles d'aquest tipus. Aquesta carpa permetrà obrir nous circuits de programació, donar visibilitat a les companyies residents a Catalunya i acostar la mirada de les arts escèniques contemporànies a tots els públics.

Nilak proposa una estada de dues setmanes en cada població per poder realitzar un conjunt d'activitats a través de les quals fer una immersió al territori: espectacles, creacions, exposicions o tallers. Activitats que pretenen apropar les arts escèniques a la població i treballar conjuntament entre els artistes i els habitants per poder facilitar l'interacció i la coneixen a d'aquestes arts en primera persona.

El projecte està impulsat per diverses companyies de circ i dansa contemporània de Catalunya, artistes audiovisuals i plàstics i vol ser una plataforma oberta a totes les companyies residents al territori.

A la Central del Circ a les 20h amb taquilla inversa

Compartiu aquesta notícia